- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 156189 - 86/7
- وزن: 0.30kg
پدیده شناسی
نویسنده: ژان فرانسوا لیوتار
مترجم: عبدالکریم رشیدیان
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 134
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این کتاب یکی از پرنفوذترین جنبشهای فلسفی معاصر یعنی «پدیدهشناسی» را بررسی میکند. پس از توضیحاتی فشرده و عمیق از اهداف و مفاهیم بنیادی پدیدهشناسی در آثار بنیانگذار این مکتب ادموند هوسرل و نیز از زبان برجستهترین نمایندگانش نظیر هایدگر، مرلوپوتنی، سارتر، و نشان دادن تلاش این مکتب برای خارجکردن فلسفه از تنگنای تقابلهای سنتی، بهویژه تقابل عین ـ ذهن، به بررسی رابطهی پدیدهشناسی با علوم مختلف (روانشناسی، علوم اجتماعی، تاریخ…) میپردازد و با کوشش در تعیین جایگاه آن در سیر اندیشهی فلسفی غرب، دستاوردها و کاستیهایش را نشان میدهد.
نویسنده یکی از سرشناسترین چهرههای فلسفی معاصر فرانسه با هدف بررسی و سنجش فلسفه پدیدهشناسی و ارتباط آن با سایر حوزههای معرفت برشته تحریر در آمده است. مؤلف در بخش اول کتاب توضیحات فشردهای پیرامون بعضی مفاهیم کلیدی پدیدهشناسی نظیر، ماهیت، تقلیل، من استعلایی، جهان زندگی و غیره ارائه میکند. سپس در بخش دوم که هدف اصلی کتاب را تشکیل میدهد رابطه پدیدهشناسی را با شاخههای مختلف علوم انسانی نظیر روانشناسی، روانکاوی، جامعه شناسی و تاریخ بررسی مینماید و به ویژه میکوشد تا جایگاه پدیدهشناسی را در سیر اندیشه فلسفی غرب مشخص کند.
باید متذکر شد که توضیح و تقریر مفاهیم بنیادی پدیدهشناسی در بخش نخست کتاب در اغلب موارد با حداکثر ایجاز و فشردگی همراه است و صرفا به عنوان مقدمهای برای بخش دوم کتاب محسوب میشود و چه بسا برای خوانندگانی که با این مکتب فکری هیچ سابقه آشنایی ندارند تا حدی دشوار جلوه کند. بنابراین ضروری است در کنار مطالعه این کتاب برخی منابع دیگر را نیز که به توضیح مفاهیم ویژه پدیدهشناسی اختصاص دارند مطالعه نمایند تا از مجموع آنها ثمره مطلوب حاصل آید.