- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159416 - 97/4
- وزن: 0.40kg
پاسداشت حقیقت
نویسنده: عباس سلیمی نمین , مسعود رضائی
ناشر: دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
بازخوانی خاطرات آیت الله منتظری
در مقدمه این کتاب به چهار سوال پاسخ داده میشود. آیا ادعای در اختیار نداشتن اسناد ساواک مربوط به آیت الله منتظری حقیقت دارد؟ ثبت خاطرات در زمان وقوع چه تفاوتهایی را با خاطره نگاری در زمانی دیگر دارد؟ شنیده ها تا چه حد قابل اتکا و استناد هستند؟ برای ارزیابی صحت و سقم خاطرات چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
در ادامه این کتاب، هر فصل با چهار پرسش توسط مولفان آغاز میشود و در ادامه به آنها پاسخ داده میشود. در بخشی از این کتاب نوشته شده است: «نمیتوان از وضعیتی که آیتالله منتظری به لحاظ بیتوجهی به پاره ای دقائق اخلاقی و همچنین توصیه های استاد خود حضرت امام، به آن گرفتار آمده است، متاسف نبود. شاید اگر ایشان تنها به دو توصیه حضرت امام که بارها آن را تکرار کردند گوش فرا می داد، هرگز به این وضعیت مبتلا نمیشد. نخست آنکه بیت و دفتر خود را از منافقین و افراد ناباب تصفیه کند و دوم آنکه در صورت پی بردن به اشتباه خود بلافاصله نسبت به آن اعتراف کرده و از آن توبه کند.
متاسفانه آیتالله منتظری هیچگاه نخواست یا نتوانست منافقین به معنای اعم آن-افراد دارای فکر و باطن متفاوت با رفتار و گفتار ظاهر- را از خود دور کند و حتی هنگامی که خود آنها نیز به این ویژگی اعتراف کردند از پذیرش آن با بهانهها و توجیهات مختلف اجتناب ورزید. علت این عدم پذیرش نه به خاطر آن بود که آیتالله منتظری افراد مزبور را کاملاً پاک و بیگناه میدانست بلکه بدین لحاظ بود که به هیچ وجه حاضر به اعتراف به اشتباه خود نبود. این ویژگی نیز خود ریشه در یک خصیصه دیگر ایشان داشت و آن تصور و توهمی بود که آیتالله منتظری از خود داشته و دارد و چنین توهمی به وی اساساً اجازه نمیدهد تا خود را فردی جایزالخطا به شمار آورد.»
سیدمهدی هاشمی و مسائل مربوط به وی، مهمترین موضوعی به شمار می آید که موجب فاصله گرفتن آیت الله منتظری از حضرت امام و در نهایت قرار گرفتن روبروی ایشان شد. از طرفی با تأمل در متن این خاطرات، بخوبی می توان دریافت که هدف اصلی از نگارش آن نیز چیزی جز اثبات حقانیت آیت الله منتظری در ماجرای دفاع از سیدمهدی در همه مراحل نیست. البته هرچند مهدی هاشمی در سال 66 به مجازات اعمال و کردار خویش رسید اما دامنه ماجرای او همچنان ادامه داشت و آیت الله منتظری در واکنش به قاطعیت حضرت امام در برخورد با انحرافات سید مهدی، دست به موضع گیری ها و رفتارها و عملکردهایی لجاج گونه زد که برای حضرت امام راهی جز کنار گذاشتن ایشان باقی نماند.
فهرست
شکستن حرمتها
اولین گام
شخصیت پردازی
کُرسی انتقاد
جایگاه مهدی هاشمی
تهاجم در تهاجم
فراز و فرودهای قائم مقامی
فرصت های اندک و یادآوری ها