- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 141888 - 57/1
- وزن: 0.30kg
پاستور ؛ زندگی و کار او
نویسنده: الکساندر ایمشنسکی
مترجم: لیلی هوشمند افشار
ناشر: توکا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 100
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
مصور
لویی پاستور، زیست شناس، شیمیدان و دانشمند فرانسوی، ۱۲۵ سال پیش در ۲۸ سپتامبر ۱۸۹۵ درگذشت. شهرت وی به دلیل ارائه تئوری جرم و رد نظریه ارسطو بود. کشف واکسن هاری و عمل پاستوریزهکردن از اقدامات مهم وی است.لویی پاستور در رشته فلسفه از دانشگاه رویال بزانسون فارغالتحصیل شد و علاوه بر تدریس در همان دانشگاه، در رشته ریاضی مشغول به ادامه تحصیل شد. از آنجا که در ریاضیات پیشرفته زیاد موفق نبود، رشته خود را به علوم عمومی تغییر داد و سال ۱۸۴۲ فارغالتحصیل شد. پاستور یک سال بعد وارد دانشگاه تربیت معلم اکول نرمال سوپریور شد. او به دعوت آنتوان جروم بالارد، شیمی دان مشهور، بهعنوان دستیار آزمایشگاه دانشگاه مشغول به کار شد و روی فرآیند بلورنگاری به تحقیق و پژوهش پرداخت.
پاستور علاوه بر نظریات بنیادی مختلف در زمینه علوم مولکولی و شیمی، مطالعات متنوعی در علوم زیست و شیمی داشته است. از معروفترین آنها واکسیناسیون و تخمیر است.پاستور مدتی را به مطالعه روی ساختار ویژگیهای مختلف کریستالها پرداخت و در نهایت یکی از اولین کسانی بود که ایزومرها را کشف کرد. ایزومر یا همپار، به ترکیبهای مختلفی گفته میشود که فرمول ساختاری متفاوت و فرمول شیمیایی یکسان دارند....
اواخر قرن نوزدهم میلادی، لویی پاستور در آزمایشی نمونه باکتریها را به تعدادی پرنده تزریق کرد تا آنها را به وبا مبتلا کند. از آنجا که برخی باکتریها از قبل خراب شده بودند، نتوانستند بیماری ایجاد کنند. در تزریق دوم، پاستور متوجه شد که بدن پرندگان به باکتری مقاوم شده است و بیمار نشدند.
مدتی بعد دستیار پاستور فراموش کرده بود که باکتریها را دوباره به پرندگان تزریق کند و این باکتریها به مدت یک ماه در آزمایشگاه ماندند. پس از یک ماه که باکتریها به پرندگان تزریق شد، باز هم نتوانست پرندگان را بیمار کرده و بکشد. این گونه بود که پاستور کاملاً مطمئن شد که باکتری ضعیف شده، بدن جانوران را نسبت به بیماری ایمن میکند.
پاستور تحقیقات خود را بهصورت تجربی و روی بیماری سیاه زخم ادامه داد و توانست روشی کاربردی برای ساخت واکسن آن پیدا کند. مدتی بعد مشخص شد که پاستور از گرما و پتاسیم کرومات برای ضعیف کردن میکروب استفاده کرده است.