- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 135455 - 86/2
- وزن: 1.00kg
ویلت
نویسنده: شارلوت برونته
مترجم: فریده تیموری
ناشر: بینش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 474
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 2
کیفیت : صفحات در حد نو ؛ عطف کتاب زدگی و سائیدگی دارد
مروری بر کتاب
مادام بِک این جمله را گفت: «نظر شما چیست، دوشیزه لوسی؟ آیا ایشان رنگپریدهتر و لاغرتر نشدهاند؟» بهندرت پیش میآمد که در حضور دکتر جان بیشتر از یکی دو کلمه حرف بزنم. از آن نوع آدمها بود که میشد با او همیشه همان آدم منفعل و خنثایی باشم که خیال میکرد؛ اما این دفعه خودم را مجاز دانستم که کمی مفصلتر جواب بدهم. حرفی هم که زدم کاملاً معنادار بود.
گفتم: «در این لحظه ایشان البته ناخوش به نظر میرسند؛ ولی شاید علتش گذرا باشد. احتمالاً دکتر جان دلخورند یا کمی مضطرب.» نمیدانم چه عکسالعملی نشان داد؛ چون اصلاً به قیافهاش نگاه نکردم. ژورژِت داشت با انگلیسی شکستهبستهاش از من میپرسید که آیا اجازه دارد یک لیوان «اوسوکره» بخورد یا نه. من به انگلیسی جوابش را دادم. فکر میکنم دکتر جان برای اولینبار متوجه شد که من همزبانش هستم.
تا آن موقع خیال میکرد من غیرانگلیسیام، به من میگفت «مادموازل» و همیشه هم دربارهی مراقبت از بچه با من فرانسه حرف میزد. به نظرم رسید که میخواهد چیزی بگوید؛ اما صلاح دید نگوید، و جلوی زبانش را گرفت. مادام بِک باز هم نصیحتش کرد. دکتر جان سرش را تکان داد و خندید. بعد بلند شد و با کمال ادب صبح بخیری گفت؛ اما هنوز حالت بیاعتنایی کسی را داشت که توجه زیادی دیده یا حتی در کارش فضولی شده و ناراحت است....
ویلِت نهتنها آخرین اثر شارلوت برونته است بلکه قله قدرت نویسندگی او نیز بهشمار میآید. شارلوت برونته در این اثر چنان هنرنمایی میکند و چنان تأثیری بر خواننده خود میگذارد که بسیاری از نقادان آن را حتی از جِین اِیر هم برتر دانستهاند. دیوید لاج، نظریهپرداز ادبی و نویسنده معاصر، معتقد است که ویلِت پختهترین اثر شارلوت برونته است و نمونه کلاسیکی است از آنچه در نقد ادبی به «آشناییزدایی» معروف است. او میگوید که ویلِت کتابی است اصیل، نه به این معنا که شارلوت برونته چیزی ابداع کرده که سابقه نداشته، بلکه به این معنا که کاری کرده تا ما چیزها و کارها را همانطور که هستند ادراک کنیم نه آنطور که از قبل میشناسیم و به آن خو گرفتهایم.
یعنی نویسنده از شیوههای مرسوم و معهود در بازنمایی واقعیت عدول کرده است. ویلِت رمان تأثیرگذاری است درباره فروخوردن احساس و تاب آوردن در برابر فشارهای بیامان که لوسی اسنو (قهرمان داستان) با استقامت و شکیبایی تحسینبرانگیزی آن را از سر میگذراند. لوسی اسنو نهتنها با قیدوبندهای نظام اجتماعی روبهرو میشود، بلکه در عین حال میخواهد که دوست بدارد و دوستش بدارند.
قهرمان داستان دختری است بیچیز اما جسور که زندگی کسالتبار را برنمیتابد و با اعتقاد کامل به فضیلتهای اخلاقی به کام اجتماع میرود.ویلت روایت رنج و تلاش است برای ایفای وظیفه، گریز از بطالتهای روزمره، و جستوجوی عشق، و نیز کشاکش آدمی با سرنوشت ناشناخته. شارلوت برونته ما را به سفری میبرد برای کشف زوایای پنهان خیال و اندیشه زنانه.