دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ویرجینیا وولف ، زندگینامه

ویرجینیا وولف

نویسنده: کوئنتین بل
مترجم: سهیلا بسکی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 690
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ : 2

 

مروری بر کتاب

 در نوشتن هم – من می‌خواهم زیبایی را بیان کنم – اما زیبایی (تناسب؟) زندگی و جهان را، در حرکت… من به زیبایی متفاوتی می‌رسم، به وسیله بی‌نهایت ناهماهنگی به تناسبی دست پیدا می‌کنم، همه جا پاهای گذر ذهن را در جهان نشان خواهم داد و سر انجام به نوعی کل ساخته شده از اجزای لرزان دست می یابم.برای من این فرآیند، طبیعی به نظر می‌رسد. پرواز ذهن..

آدلاین ویرجینیا وولف ، بانوی رمان‌نویس، مقاله‌نویس، ناشر، منتقد و فمنیست انگلیسی بود که آثار برجسته‌ای چون خانم دالووی (۱۹۲۵)، به سوی فانوس دریایی (۱۹۲۷) و اتاقی از آن خود (۱۹۲۹) به‌رشته تحریر درآورده‌است.یکی از جمله‌های معروف او در کتاب اتاقی از آن خود:
یک زن اگر می‌خواهد که داستان نویسی کند، باید حتما پول و اتاقی از آن خود داشته باشد.

ویرجینیا وولف مادرش را در سه‌سالگی از دست داد. پدرش «لسلی استفن» نویسنده، کوهنورد و منتقد برجسته‌ آثار ادبی عصر ویکتوریا بود. ویرجینیا از کتابخانه‌ غنی پدر بهره‌ بسیاری برد و از جوانی دیدگاه‌های ادبی خود را، که متمایل به شیوه‌های بدیع نویسندگانی چون «جیمز جویس»، «هنری جیمز» و «مارسل پروست» بود، در مطبوعات به‌ چاپ می‌رساند.

ویرجینیا پس از مرگ پدرش در 22 سالگی‌، بعد از آن‌که توانست از زیر سلطه‌ برادر ناتنی‌اش «جورج داک‌ورت» آزاد شود، استقلال تازه‌ای را تجربه کرد. برپایی جلسه‌های بحث دوستانه به همراه خواهرش «ونسا» و برادرش «توبی» و دوستان آن‌ها تجربه‌ای نو و روشنفکرانه‌ برای آن‌ها بود. استقلال مالی او در جوانی و پیش از مشهور شدن از طریق ارثیه‌ مختصر پدرش، ارثیه‌ برادرش «توبی» که در سال 1906 بر اثر بیماری «حصبه» درگذشت و ارثیه‌ عمه‌اش «کارولاین امیلیا استفن» که در کتاب «اتاقی از آن خود» بدان اشاره کرده است، به‌دست آمد.

او در سال 1912 با «لئونارد وولف» کارمند پیشین اداره‌ دولتی سیلان و دوست قدیمی برادرش ازدواج کرد و همراه با همسرش انتشارات «هوکارث» را در سال 1917 برپا کردند؛ انتشاراتی که آثار نویسندگان جوان و گم‌نام آن هنگام از جمله «کاترین منسفیلد» و «تی. اس. الیوت» را منتشر می‌کرد. او یکی از بنیان‌گذاران بنیاد «بلومزبری» بود.ویرجینیا وولف نویسنده‌ رمان‌های تجربی است که سعی در تشریح واقعیت‌های درونی انسان را دارد. نظرات او که از روح حساس و انتقادی‌اش سرچشمه گرفته، در دهه ششم قرن بیستم تحولی در نظریات جنبش زنان پدید آورد. او در نگارش از جریان سیال ذهن بهره گرفته است.

 کتاب «اتاقی از آن خود» وولف در کلاس‌های آیین نگارش پایه‌های مختلف تحصیلی دانشگاهی تدریس می‌شود. علاوه بر اهمیت شیوه نگارشی آن، این کتاب ویژگی‌های نثر مدرنیستی را در مقاله‌نویسی وارد کرده و سبک جدیدی ایجاد کرده است. گذشته از این، «اتاقی از آن خود» را شکل‌دهنده‌ جریان نظری فمینیستی و به‌طور خاص نقد ادبی فمینیستی می‌دانند.

وولف طی جنگ‌های جهانی اول و دوم بسیاری از دوستان خود را از دست داد که باعث افسردگی شدید او شد و در نهایت در تاریخ 28 مارس 1941، پس از اتمام آخرین رمان خود به‌نام «بین دو پرده‌ نمایش»، خسته و رنجور از وقایع جنگ جهانی دوم و تحت تأثیر روحیه‌ حساس و شکننده‌ خود، با جیب‌های پر از سنگ به رودخانه‌ «اوز» در «رادمال» رفت و خود را غرق کرد.نخستین زندگی‌نامه‌نویس رسمی وولف خواهرزاده‌اش، «کوئنتین بل»، است که گذشته از ویژگی‌های مثبت، چهره‌ای نیمه‌اشرافی و پریشان از او ترسیم کرده است. در دهه‌های 1980 و1990 پژوهشگران مختلفی درباره‌ وولف نوشتند و به ‌تدریج هم تصویر واقع‌بینانه‌تر و متعادل‌تری از این نویسنده به وجود آمد و هم به اهمیت سبک و فلسفه‌ او در ادبیات و نیز نقد فمینیستی پرداخته شد. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات