- موجودی: موجود
- مدل: 199280 - 99/3
- وزن: 0.30kg
وعده گاه شیر بلفور
نویسنده: ژیل پرو
مترجم: ابوالحسن نجفی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 191
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ژیل پرو در سال 1970 مجموعه داستانی منتشر کرد به نام " ناله های بلند" که کتاب حاضر ترجمه منتخبی از آن است . بعضی از داستان ها کوتاه است و بعضی بلند مانند داستان آخر " ناله های بلند " که خود در حد یک رمان است . زمینه حوادث بیشتر این داستانها جنگ دوم جهانی و نهضت مقاومت با یادآوری خاطرات آن دوره است.
«نامزد و مرگ» و «بازگشت بیبندوم» و «سالگرد» و «مردی از اوکراین» و «وعدهگاه شیر بلفور» و «نالههای بلند» و «گمگشته»، هفت داستان کتاب را تشکیل میدهد. در پشت جلد کتاب، از قول رنه گنون، که منتقد معروف فرانسوی معرفی شده، درباره آثار داستانی پرو آمده است: «نمیتوان دو صفحه از آغاز یکی از رمانها یا داستانهای او را خواند و بقیه را نخوانده رها کرد یا حتی به وقت دیگری گذاشت.»
برای خواندن بعضی کتابها، میتوان به ظواهر اعتماد کرد؛ نویسنده کیست یا اگر نمیتوان او را شناخت، مترجم اثر کیست؟ کدام مؤسسه کتاب را منتشر کرده و آن را چگونه معرفی؟ همین اطلاعات که تکمیل شود، موتور محرک خواندن میشود و بعد، متوجه میشوی که چه اعتماد بجایی کردهای و حالا یک نویسنده جدید میشناسی و اثری ازش خواندهای که لذتبخش بوده است.
اگر ابوالحسن تجفی نویسنده یک کتاب را چنین معرفی کند: «ژیل پرو، رماننویس و مورخ و خبرنگار فرانسوی، در سال 1931 در پاریس به دنیا آمد. تحصیلات عالی را در انیستیتوی مطالعات سیاسی به پایان برد و مدت پنج سال به کار وکالت دادگستری مشغول بود. در سال 1961 کتابی با عنوان چتربازها منتشر کرد که از مشهدات او در دوران خدمت نظامش در الجزلیر مایه میگرفت و شرح خشونت نظامیان فرانسوی در این سرزمین بود. «جایزه امروز» به این کتاب تعلق گرفت و نویسندهاش را برانگیخت تا شغل وکالت را رها کند و به نویسندگی رو بیاورد.
مدت چند سال به تحقیق درباره حوادث ناشناخته جنگ جهانی دوم پرداخت و در 1964 کتاب راز روز بزرگ را نوشت که جایزه کمیته نهضت مقاومت فرانسه را نصیب او کرد و به اغلب زبانهای جهان ترجمه شد.
در سال 1967 کتاب سومش با عنوان ارکستر سرخ، که آن هم درباره وقایع فراموششده یا ناگفته جنگ جهانی دوم است، توفبق و محبوبیت بیشتری حاصل کرد. تقریبا همه کتابهای بعدی او، بجز دو یا سه رمان تخیلی، درباره حوادث تاریخی یا وقایع امروز جهان، خاصه جستجوی حقیقت در محاکمات جنایی و خشونتهای سیاسی است...
یکی از کتابهای او با عنوان دوست ما شاه (در 1990)، که درباره حکومت استبدادی ملکحسن دوم، شاه کشور مغرب، و شرح زندانهای مخوف و سرکوب و شکنجه مخالفان اوست به تیرگی روابط فرانسه و کشور مغرب (یا مراکش) انجامید و نزدیک بود که به قطع روابط این دو کشور منجر شود...» یعنی حتما داستانهایی خواندنی از او را انتخاب و ترجمه کرده است و این یعنی، توضیح بیشتر، اضافه است.