- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 157492 - 95/2
- وزن: 1.30kg
وصال العارفین
نویسنده: احمد زمردیان
ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 912
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
شرحی بر دعای عرفه امام حسین (ع)
خداشناسی از دیدگاه قرآن و عترت
موضوع این کتاب شریف، شرحی مفصل بر دعای عرفه امام حسین(ع) است که نویسنده با توجه به آنچه راجع به موضوع خداشناسی، در قرآن و عترت مطرح است، به شرح و تفسیر این دعای ارزشمند پرداخته و سعی وافر کرده است تا فرازهای این دعا با آیات قرآن مورد تطبیق قرار گیرد....
قسمت نخست دعای شریف عرفه را همه نقل کردهاند، اما بخش پایانی آن را برخی مانند علّامه مجلسی رحمهم الله نقل نکرده است. از این رو، بعضی احتمال دادهاند که از امام حسین علیه السلام نباشد. لیکن قرائن و شواهدی بر صدور آن از سالار شهیدان گواهی میدهد.
در بررسی اسناد روایات، آنچه اصل است و موضوعیت دارد، صدور آن از امام معصوم است؛ یعنی یک حدیث پژوه باید اطمینان یابد که محتوای مورد نظرِ وی، از معصوم علیه السلام صادر شده است. این اطمینان گاهی از راه وثاقت و اصالت و صداقت راوی بهدست میآید، گاهی از راه بلندی محتوا و اتقان متن و گاهی نیز از راه شواهد و قرائن منفصل و متصل. از این رو، بررسی سندی احادیث از آن جهت مورد توجه قرار میگیرد که راهی برای حصول این اطمینان است و به اصطلاح موضوعیت ندارد، بلکه طریقیت دارد».
اولیای الهی زمانی لب به دعا میگشایند و دست نیاز به سوی بینیاز دراز میکنند که به تجربه درونی دریابند. برخی مقامات جز با دعا به دست نمیآید؛ یعنی با توجه به آگاهی آنان از سرّ قدر و اسباب نزول مقدّرات الهی، هنگامی که دانستند سبب دستیابی به آن مقام والا فقط دعاست، دست به دعا بلند میکنند، چنانکه برای امام حسین علیه السلام، مقامی بود که جز با شهادت به آن نمیرسید و در حقیقت تنها سبب نیل به آن فیض و فوز عظیم، شهادت بود و چون رسیدن به آن مقامات بلند مطلوب خدای سبحان است، اسباب منحصر آن نیز مطلوب اوست.این همین اذن و امر الهی به شمار میرود».
در یک نکته دیگر از مباحث مقدماتی، دعای شریف عرفه مانند هر سوره قرآن کریم که آیات فراوانی داشته و مطالب گوناگونی را در بر دارد، حاوی مطالب متنوع شمرده شده است.در نخستین فراز شرح دعای عرفه، ضمن اشاره به «استحباب ستودن خداوند به صفات جمال و جلال»، پیش از بیان حاجات خویش یادآور شده که امام علیه السلام نیز این ادب دعا را مراعات نموده و در این بخش از دعا نکاتی را مطرح فرموده است: همه جهان هستی فعل خداست، حاکمِ مطلقِ نظامِ هستی، ذات اقدس الهی است، حکومت خدا گاهی به صورت قضا و گاهی به صورت عطا ظهور میکند، قدرت الهی نامحدود است و هیچ موجودی توان جلوگیری از قضا و عطای او را ندارد....