- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 172619 - 55/3
- وزن: 0.30kg
وراثت و طبیعت آدمی
نویسنده: تئودوزیوس دابزانسکی
مترجم: محمود بهزاد
ناشر: پویش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 227
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
انتقال صفات از والدین به فرزندان را وراثت میگویند. امروزه علم وراثت تنها به مباحث ژنتیکی میپردازد. مندل در قرن نوزدهم پایهگذار علم ژنتیک شد. در این دوره بسیاری از مباحث مربوط به ژنتیک مبهم بود. اما مندل با آزمایشهای مختلفی که در مورد این مسئله انجام داد به قطعیت در برخی مسائل وراثتی رسید. در آن زمان مسائل مربوط به ژنتیک بسیار مورد استقبال قرار گرفت و آزمایشهای مختلفی در رابطه با کروموزومها صورت گرفت. سالها بعد یک دانشمند دیگر به نام ایوری، کروموزومها را بعنوان ماهیت اصلی ژنتیک معرفی کرد. طرز انتقال صفات از والدین به فرزندان سالها مورد تحقیق قرار داشت تا به یک نتیجه واحد و علمی رسید.
انسانها از لحاظ خصوصیات فردی و صفاتی مثل رنگ پوست , نیروی فیزیکی ,و مشخصات روانی با یکدیگر تفاوت زیاد دارند بنابراین از لحاظ اجتماعی و طبقاتی نیز باهم برابر نیستند.این نابرابری با عامل وراثت در ارتباط دارد. و دخالت عوامل اجتماعی در آن موثر نمیباشد.. این نظریه استعدادهای انسان را بطور کلی نشأت گرفته از وراثت میداند و به همین دلیل گالتن عقیده داشت که محیط اجتماعی قادر نیست از افرادی بی استعداد افراد موفق و شاخص بسازد.
در اواسط قرن نوزدهم، جرج مندل راهب اتریشی که در باغچه ی خانه اش بر روی گیاه نخود آزمایش می کرد ، برای اولین بار واقعیتی را کشف نمود که پایه ی علم ژنتیک امروزی شد . وی دریافت که در دانه های گیاهان مادر ، شمار زیادی از عواملی وجود دارند که امروزه به آنها ژن می گویند . این ژن ها همیشه طبق قوانین مشخصی عمل کرده و شکل گیاه حاصل از دانه را کنترل می کنند .
دانشمندان کشفیات وی را در وراثت و ژنتیک ، قوانین مندل نامیدند ، اما تا سال ۱۹۰۰ میلادی ، یعنی شانزده سال پس از مرگ مندل ، دانشمندان به اهمیت کشف وی پی نبرده بودند .خیلی زود مشخص شد که این قوانین وراثتی در مورد تمامی گیاهان و جانوران ، از جمله انسان صدق می کنند .
زندگی هر انسان از تخمک درون بطن مادر شروع می شود اما قبل از آنکه این تخمک رشد کرده و به صورت فرزندی درآید بایستی با اسپرمی که از پدر می گیرد بارور شود . اسپرم شبیه به نوزاد قورباغه است ولی از تخمک کوچکتر می باشد . درون هر اسپرم و تخمک انسان ۲۳ کروموزوم وجود دارد . این کروموزوم ها شبیه به رشته ای از دانه های تسبیه مانند هستندکه از ژلاتین ساخته شده اند و همین دانه های تسبیح مانند هستند که حاوی فاکتورهای وراثتی می باشند .