- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171134 - 83/5
- وزن: 0.30kg
واکاوی سکولاریسم کلاسیک در ایران
نویسنده: سیدعلی مرادخانی
ناشر: زمزم هدایت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سکولاریزم عقيده اي است، مبني بر جدا شدن نهادهاي حكومت و كساني كه بر مسند دولت مي نشينند، از نهادهاي مذهبي و مقام هاي مذهبي. اين تفكر به صورت كلي ريشه در عصر روشنگري در اروپا دارد. ارزش هايي مانند جدايي دين از سياست، جدايي كليسا و حكومت در آمريكا و لائيسيته در فرانسه برپايه سكولاريسم بنا شده اند.
اهداف و استدلال ها براي قبول سكولاريسم بسيار گسترده اند. هدف نويسنده از تاليف كتاب واكاوي سكولاريسم كلاسيك در ايران، بررسي زمينه هاي رسوخ تفكر سكولاريزم به ايران و تاثير آن در انديشه هاي ديني و تحول در هويت باورهاي ديني است.
بررسی زمینههای رسوخ تفکر سکولاریزم به ایران و تاثیر آن در اندیشههای دینی و تحول در هویت باورهای دینی و همچنین، بررسی اندیشههای مهمترین واردکنندگان این مکتب به سرزمین ایران، یعنی ملکمخان، آقاخان کرمانی، طالبوف تبریزی، آخوندزاده، سیدحسن تقیزاده، میرزا حسینخان سپهسالار، مستشارالدولة و محمدعلی فروغی است.
بدین منظور، علاوه بر مفهومشناسی و بررسی تاریخچه این تفکر، ریشههای پیدایش آن نیز مورد توجه قرار گرفته و ارکان و مبانی آن، بیان گردیده است. سکولاریزم اندیشهای است که دارای ویژگیهای ازجمله جدایی دین از سیاست و دولت، شکلگیری دولت براساس ملیگرایی، قانونگذاری طبق خواست بشر، تاکید بر روش و بینش عینیگرایی بهجای ذهنیگرایی و حاکمیت علوم تجربی بهجای علوم الهی است.