- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 141037 - 110/6
- وزن: 0.30kg
واژه نامه فلسفی
نویسنده: سهیل محسن افنان
ناشر: نقره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 322
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
فارسی - عربی - انگلیسی - فرانسه - پهلوی - یونانی - لاتین
این اثر یک فرهنگ لغت یا یک دائره المعارف نیست، بلکه یک کتاب مرجع و در حقیقت یادداشت هایی است که مؤلف، سهیل محسن افنان، هنگام تحقیق در تاریخ فلسفه در ایران و ممالک عربی فراهم کرده است. از این جهت مناسب آمد که «واژه نامه» نامیده شود. نویسنده می گوید در ابتدا خود را در تصمیم به اینکه کدامیک از واژه ها یک اصطلاح فلسفی است مختار می دیدم، ولی بعد ضرورت ایجاب کرد که در حدود معقولی کار کنم. شواهدی از نویسندگان مختلف به ترتیب زمانی آورده شده که گاهی اوقات تحوّل معنایی یک واژه را نشان می دهند و اغلب سودمند هستند.
پیشگفتار سهیل محسن افنان بر این نسک که به پارسی شیوا و سره است و در سال 1969 ترسایی [میلادی] نوشته شده، چنین است:
«این کتاب شمارهی چهارم است از سلسلهی سرچشمههای فرهنگ باخترزمین که 20 سال با ترجمهی نامهی شعر ارسطو آغاز شد.در پی سیر اندیشه ناگزیر میبایستی بر خاور و باختر هر دو رو برد. جز آنکه در ایرانزمین، دانش این دو بخش جهان با پندارهای دیرینه کشور آمیخته شد و از آن آموزشی به میان آمد که تاکنون پایدار است.
بنابراین فرهنگی تهیه شد دارای واژههای فلسفی در پهلوی و فارسی و عربی از یکسو و یونانی و انگلیسی و فرانسوی از سوی دیگر به امید آنکه پژوهندگان را پسند آید و دانشجویان را سودمند.همچنانکه به گذشته هرگز نمیتوان بازگشت از گذشته هرگز نمیتوان برید. پس ناچار باید کوشید با چگونگی سخن گذشتگان آشنا شد و اصطلاحات خاوری و باختری را برابر کرد تا بر اندیشهکاران آینده راه آسان و آماده گردد.»
نویسنده می گوید در ابتدا خود را در تصمیم به اینکه کدامیک از واژه ها یک اصطلاح فلسفی است مختار می دیدم، ولی بعد ضرورت ایجاب کرد که در حدود معقولی کار کنم. شواهدی از نویسندگان مختلف به ترتیب زمانی آورده شده که گاهی اوقات تحوّل معنایی یک واژه را نشان می دهند و اغلب سودمند هستند.