- موجودی: موجود
- مدل: 205280 - 56/3
- وزن: 0.40kg
وابستگی متقابل
نویسنده: ملودی بیتی
مترجم: نسرین سلامت
ناشر: لیوسا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 352
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
هم وابستگی- نگاهی تازه برای نسل امروز
در واقع بسیاری از افراد بیشتر زمان خود را صرف نگرانی درباره آینده میکنند. آیندهای که از کنترل آنها خارج است. این افراد توانایی نه گفتن ندارند و معمولا دیگران را بر خود مقدم میشمارند. این رفتار به مرور باعث سرکوب شدن احساسات و انرژیهای منفی نسبت به خود فرد میشود. این نوع از وابستگی متقابل به شدت مخرب است؛ اما راهها و روشهای متفاوتی برای حل این مسئله وجود دارد. ملودی بیتی در کتاب وابستگی متقابل 2 توضیح میدهد که چطور میتوان مرز محدودیتها را شکست و فراتر رفت.
ملودی بیتی با کتاب وابستگی متقابل، که هم اکنون در زمره کتابهای کلاسیک مدرن درآمده، خود را در صدر نویسندگان مبحث خودیاری قرار داده است.وجود کتاب وابستگی متقابل کمک کرد تا دو واژه تخصصی و پر چالش استقلال فردی و ایجاد چارچوب ارزشهای فردی مبدل به بخشی ثابت و قابل درک در فرهنگ همگانی شود.وی اکنون این کتاب را در دنباله کتاب وابستگی متقابل به نگارش درآورده است.
اینک بدون شک اگر ابهامی در کتاب اول وجود داشته، اینجا به طور واضح و مشخص به توضیح واژهها و رفتارهای متغییر هموابستگی میپردازد. اینبار ملودی بیتی با دقت و صراحت هموابستگی برای نسل جدید را با ترسیم نقشه راهنما و با استفاده از سرگذشت شخصی خود و دیگران نشان میدهد و این نسل را به سوی بهبودی و خوشبختی هدایت میکند تا برای همیشه از ورطه نقش یک قربانی بودن رهایی یابند....
زنی برایم نوشت:
«وقتی دوران بهبودی را آغاز کردم، توانستم در عرض نود روز در نود جلسه شرکت کنم اما اکنون غیرممکن به نظر میرسد و بسیاری از جلسات منحل شده، آیا بهبودی از وابستگی در شرف انحطاط است؟» جواب دادم: «درست برعکس. در ابتدا ما فقط جلسات انجمن معتادان گمنام را داشتیم که برای افراد تحت تأثیر اعتیاد بود، همینطور جلسات وابستگان گمنام. حالا میتوانیم گروههایی حمایتی متشکل از افرادی که از دیگران پرستاری میکنند، پیدا کنیم - نه تنها برای افرادی که درگیر رفتارهای نابهنجار و اعتیاد هستند، بلکه برای افرادی که عزیزانشان مبتلا به سرطان، آلزایمر، آسیبدیدگی ستون فقرات و تومور مغزی هستند. برای هر مشکلی که تصور کنید جلسات متعدد وجود دارد و در آن افرادی هستند که این دردمندان را دوست بدارند و از آنان مراقبت کنند.»
هماکنون حتى جلسات گروههای توفیق مضاعف برای افرادی که همزمان به مسأله ی اعتیاد به هموابستگی میپردازند، تشکیل میشود. امکاناتی که در گذشته بدون تشکیل جلسات دوازده قدم وجود خارجی نداشت. ما هنوز هم جلسات معتادان گمنام، فرزندان والدین معتاد و وابستگان گمنام را داریم. ما جلسات دوازده قدم را برای افرادی تحت تأثیر هرگونه اعتیاد، از شرط بندان گرفته تا بدهکاران گمنام و معتادان به رابطهی جنسی، داریم.
نیازی نیست که انسانها به تنهایی با مشکل خود دست و پنجه نرم کنند، همچنین افرادی که در ارتباط عاطفی با آنها هستند. هماکنون میتوان حتی بدون خارج شدن از خانه و از طریق اینترنت به گروههای حمایتی ملحق شد. اگر یکی از عزیزانمان گرفتار اعتیاد باشد، مشکل او مشکل ما نیز محسوب میشود.
هموابستگی درواقع از میان نرفته است و صرفا با اشکال و اسامی جدیدتر عنوان میشود. هموابستگی از مسیرهای دیگری هم به اینجا کشیده شده است، اولین وابستگان در حال بهبودی والدینی داشتند که در بحران اقتصادی و جنگهای جهانی اول و دوم زندگی میکردند و از آن فجایع و بلايا آسيب شدیدی دیده بودند. والدین این نسل نیز تحت تأثیر شرایط دیگری واقع شده بودند. در آن زمان اطلاعات مشخصی در دست نبود. نه اسمی برای این مشکلات وجود داشت و نه راه حلی.
فهرست
بخش یک: شکستن حد و مرزها و بازگشت مجدد به آنها
بخش دوم: رهایی از دام کنترل و رسیدن به برکت الهی
بخش سوم: ارتباطی آگاهانه با خودتان برقرار کنید
بخش چهارم: بگیرید و رها کنید
بخش پنجم: راهنمای مشکلگشایی