- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182812- 81/3
- وزن: 0.30kg
هیپنوتیزم و کشف جنایت
نویسنده: اوژن بلاک
مترجم: افشین مویدی
ناشر: پیمان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 269
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
کاربرد حیرت انگیز هیپنوتیزم در حل پیچیده ترین معماهای جنایی
واژه هیپنوتیزم از کلمه هیپنوز که یک لغت یونانی به معنی خواب میباشد گرفته شده است. هیپنوتیزم وضعیت یا حالتی است که طی آن فرد میتواند در حالت خلسه، عکسالعملهای خاصی در پاسخ به تلقینات از خود نشان دهد.
تاریخچه هیپنوتیزم به کشورهای ایران، هند، مصر و یونان باز میگردد. در ایران قبایل مغها میتوانستند با تحمل سختی، خود را به مرحلهای از خلسه برسانند و در آن حالت نسبت به درمان بعضی بیماریها اقدام کنند.
در هند، مرتاضها با تحمل ریاضتهای فراوان میتوانستند به حالت خلسه رفته کارهای خارقالعاده انجام دهند. در یونان و مصر معابد خاصی تحت عنوان معابد خواب وجود داشته، ساحران این معابد قادر بودند افراد را در یک حالت خاصی مشابه خواب قرار دهند و سپس کارهای خاصی روی آنان انجام دهند. معروفترین این معابد، معبد دلفی میباشد.
تاریخچه هیپنوتیزم در عصر جدید به دکتر فرانس آنتوان مسمر بر میگردد. این پزشک اتریشی معتقد بود که انسان دارای حوزهٔ انرژی خاصی تحت عنوان مغناطیس حیوانی میباشد که از طریق آن میتوان بیماریها را درمان نمود. مسمر بیماران خود را در حالت خلسه قرار میداد و با شکل و ظاهر خاصی بر آنها وارد میشد و از این طریق نسبت به درمان آنها اقدام مینمود. این امور بعدها توسط شاگردان مسمر دنبال گردید و به نام مسمریسم معروف شد. طرح هیپنوتیزم در ایران در عصر جدید توسط دکتر اعلمالملک ثقفی صورت گرفت.
هیپنوتیزم همواره در طول تاریخ دارای دورههای پنهان و آشکار بوده است. بدین صورت که در برخی از برهههای زمانی به دلیل مخالفت برخی مقامات علمی یا سیاسی و حکومتی مورد غضب واقع میشده، طرفداران هیپنوتیزم مجبور به مخفی کردن آن میشدند. در برخی زمانها نیز مورد مهر و محبت قرار میگرفت و به صورت علنی مطرح و استفاده میگردید. جالب آنکه بعضی حاکمان و رجال سیاسی برای پیشبرد اهداف خود از این علوم استفاده میکردند.