- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182813 - 64/3
- وزن: 0.51kg
هیپنوتیزم و سیری در هیپنوتیزم ایران
نویسنده: علی اکبر محمدزاده
ناشر: زر قلم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 222
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه عطف کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور
بطور سنتی کاربردهای هیپنوتیزم را به دو گروه تقسیم می کنند: بالینی و غیربالینی، یا پزشکی و غیرپزشکی، یا پزشکی و نمایشی. البته غیر از اینها، اسامی دیگری هم در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته اند. همچنانکه از نام این دو گروه برمی آید؛ بخشی از کاربردهای هیپنوتیزم را که در قالب پزشکی میگنجند، بالینی و مابقی را غیربالینی مینامند. البته باید توجه داشت که منظور از کاربرد، پدیده های هیپنوتیزمی نمیباشند، بلکه؛ استفاده ای هست که از پدیده های هیپنوتیزمی میشود.
در بحث هیپنوتیزم، مطلب مهمی که غالبا نادیده گرفته میشود همین موضوع استفاده از هیپنوتیزم میباشد. بسیاری را تصور بر اینست که با هیپنوتیزم کردن کسی موضوع تمام میشود، درحالیکه این مرحله، آغاز کار محسوب میگردد. درواقع هیپنوتراپی یا درمان با استفاده از هیپنوتیزم؛ از دو مرحله تشکیل یافته است: القاء خلسه و درمان .
اینکه فردی را هیپنوتیزم کنیم، فقط یک بخش از کار است و بخش دوم که بنظر من بسیار مهمتر و سخت تر و تخصصی تر میباشد، و در مواردی میتواند خطرناک هم بشود٬ شامل تکنیکهای درمانی میباشد که باید بدقت و ظرافت خاصی باجرا گذاشته شوند. این بخش؛ جز در مواردی (که البته تعدادشان کم هم نیست) باید بتوسط یک پزشک یا روانشناسی که در زمینه هیپنوتراپی مهارت دارد انجام گیرد. متاسفانه مردم ما آگاهی چندانی در این زمینه ندارند و بهمین جهت تا می بینند شخصی ایشان را هیپنوتیزم کرد یا خودشان کسی را هیپنوتیزم میکنند کار را خاتمه یافته تلقی میکنند، درحالیکه تازه اول کار میباشد.
در عصری که ما زندگی میکنیم سرعت پیشرفت علم ( در همه رشته ها) بسیار شگفت انگیز بوده و بشر امروزی با تکیه بر دانسته های پیشینیان و اختراعات و اکتشافات صورت پذیرفته، هر لحظه پرده از مجهولی برمیکشد. هیپنوتیزم هم از این قاعده بدور نبوده، روز بروز زوایای بیشتری از این علم روشن میگردند و بر دامنه کاربردهای آن افزوده میشود.
بعنوان مثال در سال میلادی گذشته نزدیک به ۷۵۰۰ عنوان مقاله علمی در زمینه هیپنوتیزم در کل دنیا ارائه شده است که حدودا ۲۰ مقاله در هر روز میباشد (بعبارتی دیگر حدود یک مقاله در هر ساعت). قصدم از بیان این مطلب دو چیز است اول آنکه لیست کاربردهای هیپنوتیزم که در زیر آورده ام موقتی بوده با گذشت زمان موارد جدیدی به آن افزوده میشود. دوم آنکه سهم ایران از این ۷۵۰۰ مقاله علمی معتبر به تعداد انگشتان دو دست هم نمی رسد.
هیپنوتیزم یا خوابگری شاخهای از علم روانشناسی است که در آن به وسیله تلقین، شخص در حالت خاصی ازهوشیاری قرار می گیرد.هیپنوتیزم یا به طور دقیقتر هیپنوز موجب تسلط دیگری بر فرد نمی شود بلکه دیگری با ضمیر ناخودآگاه آدمی به مکالمه و القای تلقینات می پردازد.همه هیپنوزها نحوی خودهیپنوتیزم است و هیپنوتیزور خارجی فقط مامای هیپنوز از درون انسان استو آن را می زایاند.همه مکاتب و عرفا به نحوی با هیپنوز درگیر بوده اند .