- موجودی: موجود
- مدل: 174911 - 201/5
- وزن: 1.30kg
هیپرتانسیون
نویسنده: جلال آزمندیان ,پدرام احمدپور ,محمدرضا اردلان ,رزیتا ابوالقاسمی ,فرخ لقا احمدی ,رضا افشار ,منوچهر امینی ,سیدسیف الله موسوی بلادی
ناشر: لحظه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 611
اندازه کتاب: رحلی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این تألیف گامی دیگر برای آشنایی با یکی دیگر از بیماری های مهم عرصه ی نفرولوژی است و امیدواریم در ارتقای کیفی درمان بیماران نیز مؤثر باشد. در این کتاب سعی شده است تا حدودی از چهره ی این عارضه ی مهم پرده برداشته شود و همکاران متخصص دستیاران پزشکان عمومی کارورزان و دانشجویان با فرآیندهای پاتوفیزیولوژیک و درمان این بیماری مهم آشنایی بیشتری حاصل کنند.
هیپرتانسیون در علم پزشکی اهمیت ویژه ای دارد؛ این بیماری در عرصه های گوناگون طب اعم از نفرولوژی، کاردیولوژی، نورولوژی، زنان و زایمان، طب اطفال و علوم پایه نقش مهم خویش را داراست.هیپرتانسیون، بر خلاف خیلی از بیماری های دیگر، اختصاص به یک ارگان خاص ندارد و عوارض آن، اعضای مختلف را دربر می گیرد.
از سوی دیگر، هیپرتانسیون به عنوان یک علامت معاینه ی فیزیکی می تواند نشانه ی مهمی از بیماری های مختلف تلقی شود.در خلال سال های گذشته، این بیماری به عنوان یک پدیده ی منحصر به فرد، موضوع تحقیقات زیادی قرار گرفته و پیش رفت های عظیمی را در فهم پاتوفیزیولوژیک و درمان این اختلال موجب شده است.
وقتی قلب میتپد، خون را به سرتاسر بدن پمپ میکند تا انرژی و اکسیژن بافتهای بدن تامین شود. با حرکت خون، فشاری بر دیوارهی رگهای خونی وارد میشود. شدت این فشار همان فشار خون است. فشار خون در تمام زمانها یکسان نیست. زمانی که فرد در حال ورزش است یا هیجان زده میشود، فشار خون بالا میرود. وقتی که فرد در حال استراحت باشد، میزان فشار خون او پایینتر است. فشار خون همچنین میتواند در نتیجهی افزایش سن، مصرف داروهای خاص و تغییر در وضعیت زندگی نیز تغییر کند.
اگر فشار خون بیش از حد بالا باشد، نیروی زیادی به سرخرگها و قلب وارد میشود. فشار خون بالا با عنوان هایپرتنشن (hypertension) نیز شناخته میشود. اگر فشار خون بالا تحت درمان قرار نگیرد و کنترل نشود، میتواند موجب بروز مشکلات جدی سلامتی شود. این مشکلات شامل نارسایی قلبی، از دست دادن بینایی، سکته و بیماری کلیه میشود.
فهرست
• اپیدمیولوژی هیپرتانسیون
• اندازه گیری فشارخون
• تشخیص هیپرتانسیون
• نقش سدیم در پاتوژنز هیپرتانسیون
• نقش پتاسیم، کلسیم و منیزیم در کنترل فشارخون
• و...