- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158614 - 71/3
- وزن: 0.60kg
هگل و جامعه ی مدرن
نویسنده: چارلز تیلور
مترجم: منوچهر حقیقی راد
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 325
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
نویسنده ی کتاب در جهان انگلوساکسون از مراجع معتبر فلسفه ی قاره ای و به ویژه فلسفه ی آلمانی شمرده می شود.
هدف او در این کتاب ارائه شرحی جامعه از فلسفه هگل - که موضوع کتابی دیگر از اوست- بلکه بررسی این مساله است که هگل از چه جنبه هایی برای فیلسوفان معاصر اهمیت و موضوعیت دارد، و چرا او در ساختن و پرداختن مفاهیم و واژگانی که امرور در قالب آنها می اندیشیم دخیل بوده است.
کتاب با شرحی بیانی نوین و بدیع از مسایل فکری عمده ی نسل هگل آغاز می شود و پیوند مضمونهای اصلی فلسفه ی او با جریانهای فکری آلمان پایان سده ی هیجدهم را نشان می دهد.آنگاه به بررسی فلسفه ی سیاسی هگل و مناسبت آن در دوران ما می پردازد. در پایان، کوشش در نمودن این دارد که پرسشها و خواسته های مطرح در فلسفه ی اجتماعی و سیاسی هگل در زمان ما نیز، البته به تفاوتهایی، هنوز مطرحند.
چارلز تیلور، فیلسوف کانادایی با یک خروار جایزه کوچک و بزرگ برای آثار خود، یک فیلسوف تمام عیار زنده است که با ترکیبی از اجتماع گرایی، هرمنوتیک و چندفرهنگی نظریات مهمی در فلسفه سیاسی ارائه کرده است. تیلور یک کتاب مفصل درباره هگل (با همین عنوان) دارد که شرحی فلسفی از اوست.
ولی «هگل و جامعه مدرن» کتابی شرحی نیست، نوعی بازسازی فلسفه هگل در قالب اجتماع گرایی و نقد لیبرالیسم است که اثر را نه تنها برای علاقمندان فلسفه، بلکه دوستداران جامعه شناسی و اندیشه سیاسی نیز بسیار جذاب کرده است. انسجام این اثر در بکارگیری فلسفه هگل و طرح بستر اجتماع گرایی نمونه عالی «از-آن-خود-سازی» و الگوی نوع خاصی از فلسفه تطبیقی است.
کتاب در دو فصل ابتدایی به مفهوم دیالکتیکی آزادی و بیگانگی (دو مفهوم اصلی فلسفه سیاسی هگل) پرداخته و فصل سوم را به پیگیری تاثیر هگل در هگل گرایان بعدی، به ویژه مارکس اختصاص داده است...
فهرست
آزادی، خرد و طبیعت
بیان و آزادی
تضاد و تناقض
راههای دیالکتیکی
سیاست و بیگانگی
خواستهای فرد
آزادی مطلق
اخلاق عینی پسا صنعتی
پرسش آزادی