دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

هگل ؛ درباره فلسفه

هگل ؛ درباره فلسفه
درحال حاضر موجود نمی باشد

هگل

نویسنده: ریموند پلنت
مترجم: اکبر معصوم بیگی
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 88
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب 

درباره ی فلسفه

یزدان‌شناسی هگل به بهترین وجه با اصطلاح "همه در خدایی" وصف می‌شود که سودمندانه میان آرای او با خداشناسی تعلقی, وحدت وجودی و خداپرستی راست‌آیین تمییز می‌گذارد. هگل آشکارا خداشناسی تعلقی دروه‌ی روشن‌گری‌ را رد می‌کند که بر پایه‌ی آن خدا جهان را می‌آفریند, اما از آن پس دیگر نقشی در آن ندارد.

دیدگاه هگل با وحدت وجودی اسپینوزا تفاوت دارد که در آن خداوند با جهان به طور کلی یکسان انگاشته می‌شود. این از آن روست که در نظر هگل ما نمی‌توانیم فلان کس را با مجموعه‌ای از اجزای بدن او یکی بدانیم. نزد هگل، خدا فقط در خود نیست بلکه چون در جهان تجسم می‌یابد برای خود نیز هست.

بدین‌سان به نظر می‌رسد اصطلاح "همه در خدایی" بهترین شیوه‌ی مقوله‌بندی فهم دین از دیدگاه هگل است: این که خدا درون مانای جهان ولی چیزی بیش از مجموع اجزای آن است. کتاب حاضر یازدهمین کتاب از سلسله کتاب‌های فیلسوفان بزرگ است و به تبیین اندیشه‌های هگل فیلسوف آلمانی قرن 19 از منظر دینی اختصاص یافته است.

هگل و حلقه ی همراه او (شلینگ و هولدرلین)، در ینا، در آغاز جوانی و تحصیل در دانشگاه، از دغدغه ی ارتباط سه گانه ی خدا، انسان و جهان فارغ نبودند و به ویژه آن چه این دغدغه را به اوج می رساند چندپارگی جامعه ی بشری و جهان اجتماعی بود: انزوای انسان که در جامعه ی مدرن چون کاهی دستخوش امواج رقابت و خودمداری است؛ آرزوی خویشتن تقسیم شده ی بشر برای رسیدن به کلیت؛ از خودبیگانگی، بیگانگی با جامعه و با طبیعت؛ تنهایی و بی تکیه گاهی در جامعه ای که بر فردگرایی استوار است  و این همه نشان می دهد که نمی توان فلسفه ی هگل را از آرای دینی او جدا کرد.

بـدون هـگل اندیشـه ی مـدرن تصـورناپـذیر است: سلـسله ی درازآهنگی از متفکران و فیلسوفان طراز اول اندیشه های خود را زیر سایه ی فلسفه ی او پرورده اند، از اندیشه ورانی چون فویرباخ، مارکس و مرلوپونتی تا کیرکه گور و نیچه.

گئورگ ویلهلم فریدریش هگل ؛ فیلسوفی آلمانی در ۲۷ اوت ۱۷۷۰ میلادی در اشتوتگارت، واقع در جنوب غربی آلمان، به دنیا آمد. از کودکی در زمینه‌های گوناگونی مانند ادبیات، فلسفه، و موضوعات مختلف دیگر، به مطالعه می‌پرداخت و در این کار از حمایت و تشویق مادرش - که سهم فراوانی در پرورش فکری وی در کودکی داشت - برخوردار بود. پدر او از کارمندان دولت بود.

هگل شیفته آثار اسپینوزا، کانت، روسو و گوته بود. او تحصیلات دینی خود را در مدرسه دینی پروتستان ادامه داد؛ جایی که با فیلسوف آینده فردریش شلینگ و شاعر فردریش هولدرلین همکلاس و دوست شد. این سه تن باهم در توجه به انقلاب فرانسه و انتقاد از فلسفه کانت همراه بودند.

 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات