- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138857 - 72/4
- وزن: 0.40kg
هویت
نویسنده: فرانسیس فوکویاما
مترجم: رحمن قهرمانپور
ناشر: روزنه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سیاست هویت کنونی و مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن
به اوایل قرن نوزدهم که می رسیم اکثر عناصر مفهوم مدرن هویت حاضرند: تمایز میان خود درونی و بیرونی، بها دادنی فراتر به خود درونی در مقایسه با ترتیبات اجتماعی موجود، این درک که کرامت خود درونی از آزادی اخلاقی اش ناشی می شود، این نگاه که همه ابنای بشر در این آزادی اخلاقی مشترک اند، و تقاضا برای به رسمیت شناخته شدن خود درونی. هگل به حقیقتی بنیادین در سیاست مدرن اشاره می کرد، و آن اینکه هیجانات آزاد شده بر اثر رویدادهایی چون انقلاب فرانسه در اصل و اساس مبارزه ای بر سر کرامت بودند.
خود درونی صرفا موضوعی برای تامل شخصی نبود؛ آزادی این خود قرار بود در قالب حقوق و قانون تجسد بیابد. موج قیام های دموکراسی خواهانه، که قرار بود در دو قرن بعد از انقلاب فرانسه محقق شود، توسط افرادی هدایت می شد که خواهان به رسمیت شناخته شدن فردیت سیاسی شان بودند، به رسمیت شناخته شدن اینکه آنان عاملیت هایی واجد اراده اخلاقی هستند که قادرند در قدرت سیاسی سهیم شوند. به بیان دیگر قرار بود بردگان علیه اربابان بشورند؛ و جهانی که در آن کرامت همگان به رسمیت شناخته می شد جای جهانی را که در آن فقط عده قلیلی صاحب کرامت به حساب می آمدند بگیرد....
در سال 2014 ، فرانسیس فوکویاما نوشت که نهادهای آمریکایی در حال نابودی هستند ، زیرا این ایالت به تدریج توسط گروه های قدرتمند ذینفع تسخیر می شده اند. دو سال بعد ، پیش بینی های او اثبات شد. این ملی گرایان پوپولیست به دنبال ارتباط کاریزماتیک مستقیم با "مردم" هستند ، افرادی که معمولا با اصطلاحات هویتی محدود تعریف می شوند که یک تماس غیر قابل مقاومت با یک گروه را فراهم می کنند.
تقاضا برای شناسایی هویت فرد یک مفهوم اصلی است که بسیاری از آنچه امروز در سیاست جهانی می گذرد را متحد می کند. به رسمیت شناختن جهانی که دموکراسی لیبرال بر آن استوار است ، بطور فزاینده ای با اشکال محدودتر شناخت بر اساس ملت ، دین ، فرقه ، نژاد ، قومیت ، یا جنسیت به چالش کشیده شده است .
"لیبرالیسم هویت" پردیس های دانشگاهی می سازد و ظهور ناسیونالیسم سفیدپوستان را محقق می کند. ناسیونالیسم پوپولیستی ، گفته می شود ریشه در انگیزه های اقتصادی دارد ، در واقع از تقاضای شناخت ناشی می شود و بنابراین نمی تواند به سادگی تنها از طریق اقتصادی ارضا شود.
ظاهرا سیاست در جهان امروز بر اساس تقاضای هویت تعریف می شود. و در این میان کشور ما یک استثنا نیست. بسیاری از روندهایی که ما در کشور خود ملاحظه کنیم وقتی از دیدگاهی کلان تر می نگریم می بینیم کمی بیشتر یا بعدت چهره های خود را در دیگر صفحات جهان نشان داده اند. به عنوان مثال هما عن که در کتاب توضیح داده می شود موج سوم دموکراسی از نیمه دهه 1970 آنان شد و سپس از اواسط دهه 2000 جهان شاهد افول دموکراسی است.
در این کتاب مهم و ضروری، نویسنده معروف و روشنفکر شناخته شده، فرانس فوکویاما، شکل گیری اندیشه هویت را از افلاطون گرفته تا لاک و روسو و تا فمینیسم و سیاست جنسیتی جدید مطالعه می کند. او به عمق این تاریخ سفر می کند تا اخطاری اکید بدهد: اگر درکی عام از کرامت انسان ایجاد نکنیم محکوم به تحمل کشمکشی دائمی هستیم.
هویت یک کتاب فوری و ضروری است .