- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140507 - 42/6
- وزن: 0.60kg
هنر ایران در روزگار اسلامی
نویسنده: زکی محمدحسن
مترجم: محمد ابراهیم اقلیدی
ناشر: صدای معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 325
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مصور
هنر اسلامی در پرتو عوامل مشترک زبانی، دینی، اعتقادی دارای روحی یگانه می گردد و این از وجوه مشترک هنر اسلامی در تمامی کشورها و سرزمینها است. هنر اسلامی به چیزی مافوق عالم ماده توجه دارد و هدف آن بیان وحدت است. هنرمند مسلمان وحدت را در کمال صورت و شکل هنر دینی جستجو می کند، اشکالی که بار معنایی رمز پردازانه دارند. هنر اسلامی هنری غیر واقعی و مجرد است.
بناها و عمارت و آبادانی در میان ملت اسلامی نسبت به قدرت آن ها و نیز دولت های پیش از آنها اندک بوده است...چون عرب ها مردم ایران را به کار گماردند و صنعت ساخت و ساز را از آن ها فرا گرفتند به سبب آن از رفاه و گشاده دستی برخوردار شدند و سپس بناها و عمارت های بلند برآوردند.
قبل از ورود اسلام به ایران مذهب رسمی زرتشتی بود. بر اساس تعالیم زرتشت که برابری انسانها را نوید داد و منافع محرومان را پاسداری می کرد، علیرغم آن متأسفانه روحانیان با دربار هماهنگ شده و در حق طبقات محروم جامعه ستم روا می داشتند. در این بین ظهور مصلحانی مانند مانی و مزدک نیز نتوانست مشکلی را حل نماید و قدرت روحانیون زردشت به مانند سدی در مقابل آراء آن مصلحان قرار گرفت. بعد از ظهور اسلام و فتح ممالک مختلف توسط اعراب، ایران نیز با توجه به وضع نابسامان اجتماعی که از تبعات تبعیض و حق کشی بود در جلوی حملات اعراب تاب نیاورده و مردم نیز با رویی گشاده از اعراب استقبال کردند (البته در بعضی نقاط خاص جنگهای خونین در گرفت).
با ورود اسلام به ایران حکام ایرانی با توجه به سابقه ی درخشان هنری در ایران به تشویق هنرمندان و ایجاد مراکز هنری در پایتختهای خود دست زده و هنر ایران با رنگ و بویی اسلامی جلوه گر می شود. یکی از این مظاهر کاربرد آیات قرآن در هنرهای مختلف است. همینطور اصول و روشهای هنری ایران تأثیری بسزا در هنرهای سایر کشورهای اسلامی می گذارد و هنر ایران و کشور ایران به عنوان مرکز هنری در جهان اسلام مطرح می شود و از اینجاست که هنر اسلامی کم کم شکل می گیرد و نقش ایران در این بین کاملاًً مشهود است.