- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 189754 - 32/4
- وزن: 0.30kg
هند 1959
مترجم: محمود تفضلی
ناشر: اداره اطلاعات سفارت هند
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 100
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: دهه سی - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ عطف کتاب چسب خوردگی مختصری دارد ، واجد تصویر محمدرضا شاه و رئیس جمهور هند ابتدای کتاب
مروری بر کتاب
مصور ، دارای نقشه خارج از کتاب
کشور هندوستان دارای پیشینهٔ قابل توجهی است. قدمت انسان در شبهقارهٔ هند به دویست تا چهارصد هزار سال قبل میرسد. در دوران قدیم هندیها زمان موعظهٔ بودا و لشکرکشی داریوش را دو مبدأ برای تعیین تاریخ خود میدانستند، و اهمیت استیلای ایران در این زمان بر قسمتهایی از هند به اندازهای در تاریخ عهد قدیم هند مهم بوده که هندیها زمان موعظه بودا و این لشکرکشی را دو مبدأ برای تعیین تاریخ خود دانستهاند.
هند در تاریخ ۱۹۵۲ برنامههای پنجسالهٔ خود را برای عمران و آبادانی شروع کرد، ولی روابط آن کشور با همسایهٔ خود پاکستان بر سر مسئلهٔ کشمیر رو به وخامت نهاد و همچنین با کشور چین در مسائل مرزی اختلاف نظر پیدا کرد. البته پس از آنکه چین در تاریخ ۱۹۵۹ بر تبت مستولی شد و تجاوزات مرزی خود را به خاک هند آغاز کرد، ناحیهٔ ماکماهون خط مرزی بین چین و هند شد. در تاریخ ۳۱ اکتبر ۱۹۶۱ م. هند همسایهٔ خود را به تجاوزهای پیاپی به پادگانهای نظامی متهم ساخت و در تاریخ ۱۸ دسامبر ۱۹۶۱ نیروهای هند مستعمرات پرتغال را که شامل «داماو» و «حوا» و «دیو» واقع در ساحل غربی بود، به تصرف درآوردند.
سپس در تاریخ اکتبر ۱۹۶۲ نیروهای چین به مرکز «لونجو» حمله کردند و مناطق شمال شرقی هند را اشغال نمودند و با نیروهای هند به زد و خورد پرداختند. نیروهای هند در این جنگ آسیب دیدند، و چون در برابر سربازان چین تاب نیاوردند عقبنشینی کردند و منطقهٔ لاداخ واقع در شمال شرقی و قسمتهای دیگر مرزی تبت در نواحی شمال شرقی به تصرف نیروهای چین درآمد، و سربازان هند بهطرف «نامکاشو» واقع در جنوب «ماکماهون» عقب نشستند؛ و همچنین پادگانهای دیگری در نزدیک مرز کشمیر را تخلیه نمودند. ارتش هند بار دیگر به پیشروی خود ادامه داد و سه مرکز مهم دیگر را در نوار مرزی اشغال نمود.