دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

هنجار هفت گانه هستی ؛ پایه‌های آرمان پارسایی

هنجار هفتگانه هستی

نویسنده: حسین وحیدی
ناشر : علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار:
 1388 - دوره چاپ : 1

 

مروری بر کتاب 

پایه‌های آرمان پارسایی

ديالكتيك در گات‌های زرتشت و مثنوي معنوی

پایه آرمان پارسایی، سروده «اهون ور» و «اشم وهو»، کهن‌ترین و مقدس‌ترین سروده‌های سرزمین ایران است که در سرآغاز اوستا آمده است. این سروده گرچه از چند سطر بیش‌تر نیست اما پایه جهان‌بینی آرمان‌ها و فلسفه‌های ایرانی را تشکیل می‌دهد. بنا به این سروده، آرمان پارسایی بر این باور است که جهان هستی زیر فرمان سامان و هنجاری (نظم) پایدار و استوار است که به جهان هستی فرمان می‌راند و زندگی و سرشت مردمان را نیز زیر فرمان دارد.

خوشبختی و توانایی راستین در اینست که آدمی هنجار و سامان هستی را دریابد و زندگی و رفتار خویش را با آن هماهنگ سازد و از رفتار و کنش نابهنجار بپرهیزد. هفت پایه آرمان پارسایی عبارت است از: باور داشتن به هنجار هستی، هماهنگی هنجار با ساخت و بافت روانی و منشی انسان و هماهنگی هنجار هستی با زندگی اجتماعی و شناساندن منش نیک، توانایی راستین و راستی به منزله والاترین فروزه‌های آدمی و مایه و پایه خوشبختی. در کتاب حاضر آرمان پارسایی و هنجارهای هفت‌گانه آن توضیح داده شده است.

 مولوی در نگرش خود به جهان هستی و نیز، به زندگی آدمیان، از نگره «همستاری» (یعنی دیالكتیكی) پیروی می‌كند و چند و چون این نگره را، همان گونه كه در «گات‌ها» آمده است بررسی می‌كند. بیشترین حجم این اثر، به چاپ دوباره بخش‌هایی از «گات‌ها» اختصاص دارد كه به اعتقاد نویسنده، این بخش‌ها بیان كننده دیالكتیك مزبور میان خیر و شر است.

هنجار هستی هفت مرحله دارد كه عبارتند از باور داشتن به هنجار هستی، هماهنگی این هنجار با روان و منش انسان، هماهنگی هنجار هستی با بافت زندگی اجتماعی، پیروی از هنجار هستی، شناسایی منش نیك از راه شناخت هنجار هستی، شناختن راستی به عنوان برترین صفت آن و سرانجام این كه راستی مایه خوشبختی آدمی است.

فهرست

هنجارهای هستی چیست ؟
نومدهای هفتگانه زندگی
آرمان پارسایی در چهره های هفتگانه زندگی
شایست و ناشاتیست قانون مهر
شایست و ناشایست قانون بهمن
شایست و ناشایست قانون شهریور
شایست و ناشایست قانون فروردین
شایست و ناشایست قانون اردیبهشت
شایست و ناشایست قانون اسفند
شایست و ناشایست قانون خرداد
پندنامه پارسایی
و ..

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات