- موجودی: موجود
- مدل: 195731 - 13/6
- وزن: 0.50kg
همشهری تام پین
نویسنده: هوارد فاست
مترجم: کیوان شادمانه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 333
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1331 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
هیچ چیز مبتذل تر از خلط مبحث انقلاب آمریکا با جنگ سابق آمریکا نیست . سپیده دم خنک روزی به سال ۱۷۷۴دکتر بنیامین فرانکلین را خبر کردند که تقریبا یک ساعت است شخصی به نام توماس پین منتظر اوست . دکتر بنیامین سالها بود در انگلستان ...
پین سی و هفت ساله بود که از انگلستان راهی امریکا شد. تنها و بی کس و تهیدست بود. تحصیلات رسمی و به ظاهر سرمایه فکری نداشت. اما هنوز یکسال از ورودش نگذشته نام او بر سر زبان همه مهاجر نشینان بود. کتاب کوچکی نوشت که همچون جرقه آتش انقلاب را بر افروخت، عقل سلیم ، توجیه منطقی قیام مردم امریکا بر ضد سلطه و بیداد جورج سوم، با زبانی ساده و آتشین، برتری حکومت جمهوری را بر پادشاهی موروثی بیان می کرد، و استقرار دولتی آزاد و مستقل و دموکراتیک را نوید می داد. تام پین نخستین انقلابی بین المللی بود. در ربع آخر قرن 18، ابتدا در امریکا و سرانجام در بریتانیا و فرانسه، به رد حکومتهای شاهان و اشراف پرداخت و برای جایگزین کردنشان با نهادهای دموکراسی نماینده عامه به نبرد برخاست.
(توماس) پین را میتوان نویسنده ی انقلابی ربع آخر قرن هیجدهم دانست که پیشگام عصر جدید است او در یک خانواده ی کویکر در سال 1737م در تنفورد انگلستان متولد شد و به گفته ی خودش تربیت اخلاقی و آموزشی خوبی یافت . بعد از مهاجرت به امریکا در سال 1775م در روزنامه ی پنسیلوانیا به کار پرداخت بعد در حمایت از انقلاب امریکا کتابی به نام "عقل سلیم (حس مشترک)" نوشت و در ذیل نامهها از همین عنوان برای شناساندن خود استفاده میکرد. پیام اصلی کتاب در جهت استقلال امریکا از انگلستان بود، آنهم زمانی که هنوز فقط چند امریکایی از چنین سیاستی آشکارا جانبداری میکردند
تام پین به عنوان یک انقلابی بین المللی پس از مهاجرت به امریکا با کشاندن مخاطبانش به حوزهی بحثهای سیاسی به طور مستقیم به معارضه با مشروعیت نظامهای اشرافی و اعیانی موجود برخاست و نقش عمدهای در تکامل دموکراسی نوین ایفا کرد به گونهای که میتوان مدعی شد، امروز پایههای اصلی دموکراسیهای سیاسی شامل حاکمیت ملی، قانونگذاری توسط نمایندگان مردم، برابری انسانها از لحاظ حقوقی، آزادی و آزادی عمل کردن در حدی که به حقوق دیگران تجاوز نگردد، را میتوان در آثار وی یافت.
پین هم مانند بسیاری از دانشمندان قرن هیجدهم بر حقوق طبیعی به صورت مجرد تأکید میورزید، فکر اصلی تام پین این بود که هر فرد حقوق خاص جدایی ناپذیر دارد منظور از حقوق طبیعی آن است که برای فرد به واسطه ی انسان بودن حاصل شده است. از این نوع حقوق میتوان به حق فکر کردن، حق حیات و یا حقوقی که بشر برای راحتی و سعادت و خوشبختی خود باید آنها را دارا باشد، اشاره نمود. حقوق مدنی که ریشه در خود فرد دارد، آنهایی هستند که افراد به واسطه ی عضویت در جامعه به دست میآورند، مانند حق حاکمیت و حق برخورداری از امنیت.