- موجودی: موجود
- مدل: 189533 - 71/3
- وزن: 0.30kg
هم آهنگی مردم
نویسنده: احمد بن اسحاق یعقوبی
مترجم: حسین خدیو جم
ناشر: ابن سینا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 93
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ عطف کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
ترجمه مشاکلة الناس لزمانهم
مردم به روزگار خود شبیه ترند تا به پدرهای خویش ؛ مردم بر آئین و دین پادشاهان خود هستند. مضمون این رساله مختصر نیز همین معنی است که در آن دو گفتار مشهود اراده کرده اند ؛ اندیشه ایست که از نظر کردن و دقت کردن در اخلاق و سیرت و رفتار و عادت عامه مردمان به گویندگان این سخنان دست داده است ، گویندگانی که با حالات روانی مردم عادی آشنا بوده اند و در اوضاع جامعه خود به دیده اعتبار می نگریستند.
این اندیشه و این شیوه نگرش خاص فیلسوفان و حکمت مشربان است ، و نویسنده با این رساله خود را داخل جرگه فیلسوفان کرده است. نشان داده است که در دوره خلفای اسلام از ابتدا تا عصر او عادات فرمانروایان به پیروان و نزدیکان ایشان سرایت کرده است.
این رساله را یعقوبی نوشته است که از قدیمی ترین مولفین تاریخ و جغرافیا به زبان عربی ، و بدین سمت مشهور است.یعقوبی با نگارش مشاکلة الناس لزمانهم در واقع، کاری نو آفریده است، و با نگرشی جامعه شناسانه به روابط میان مردم و حاکمان، یک «نظریه» (تئوری) ارائه نموده است. یعقوبی در نظریه خود، بر این باور است که در هر دوره زمانی، مردم با حاکمان خود هم شکلی می نمایند. در ادامه نوشتار، شیوه یعقوبی در تبیین و اثبات این نظریه، و نیز مبانی آن، بررسی خواهد شد. حال در این جا، این پرسش مطرح است که یعقوبی با برخورداری از کدامین ویژگی های شخصیتی توانسته است چنین نظریه ای بیافریند؟