- موجودی: موجود
- مدل: 190873 - 58/2
- وزن: 1.00kg
هفت صدا
نویسنده: ریتا گیبرت
مترجم: نازی عظیما
ناشر: آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 602
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - نوبت چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه عطف کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصاحبه هایی با : نرودا٫ مارکز٫ آستوریاس٫ پاز٫ کورتاسا٫ اینفانته٬ بورخس
کتاب هفت صدا روشن میدارد که نویسندگان امریکای لاتینی قبل از هر چیز انتظار دارند آثارشان خوانده شود و بنابر مقتضیات ادبی داوری شود. ریتا گیبرت، مسلح به سلاح صبر و یک ضبطصوت و چند دفترچه، در سه قاره سر در پی هفت تن از مهمترین نویسندگان امریکای لاتین نهاده است.
برخلاف بسیاری از همکارانش، بر آن نکوشیده است تا از سوءالات پیشساخته خود، جوابهایی پیشساخته بیرون کشد. وی تنها برای رهایش جریان گفتوگو سوءالی را پیش میکشد. راز او دانستن فن شنیدن است. در این صفحات، صدای هر یک از این نویسندگان به خوبی منعکس است، و شوقی مشترک ــ یعنی صناعت داستاننویسی و هنر شعر ــ آنان را در فراسوی تضادهای سنی و عقیدتی به هم میپیوندد.
اين كتاب حاوى هفت مصاحبه با هفت تن از نويسندگان بزرگ امريكاى لاتين است، نويسندگانى كه به قول اوكتاويو پاز "در حومهى غرب، در حاشي هى تاريخ زندگى مى كنند"، اما ادبياتى را به جهانيان معرفى كرده اند كه از نيم سده پيش بر حيات ادبى جهان سايه افكنده است؛ نويسندگانى كه جهان را با دنيايى آشنا كردند كه با روند جارى ادبيات در اروپا و امريكا تفاوت بسيار دارد: جهانى غريب و جادويى كه عمدتا از فرهنگ بومى و لاتينى آنها برخاسته بود. و ميگل آنخل آستورياس از زبان آنان مى گويد: "اكنون شما بنشيند. اينك ماييم كه مى خواهيم براى شما بس چيزها حكايت كنيم". اين كتاب به ما كمك مى كند تا با سيماى متفاوتى از اين نويسندگان آشنا شويم و تصوير گسترده و عميقى از امريكاى لاتين و روشنفكرانش به دست آوريم.
بورخس:
در برجِ عاج نشستن و در به روی خود از همگان بستن و به چیزهای دیگر اندیشیدن شاید خود یکی از راههای تغییر دادنِ واقعیت باشد. من_ به قولِ شما_ در برجِ عاج مینشینم و شعر میگویم یا کتاب مینویسم، و این خود میتواند چون هر چیزِ دیگری واقعی باشد. واقعیت را تنها زندگیِ روزمره گرفتن و مابقی را غیرواقعی دانستن اشتباهی است که عموما از طرفِ مردمان سر میزند.
در سیرِ طولانیِ زمان، عواطف، عقاید، و اندیشهها نیز چون وقایعِ زندگیِ روزانه واقعی خواهند شد، و حتی شاید خود سببِ وقوعِ بعضی وقایع در زندگیِ روزانه شوند. من یقین دارم که همهی رویازدگان و فیلسوفانِ جهان در زندگیِ امروزی بهنحوی موثر بوده و هستند