دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

هفت شهر عشق ؛ منتخب منطق الطیر

هفت شهر عشق

نویسنده: فریدالدین عطار نیشابوری
مقدمه و تلخیص: حسین الهی قمشه ای
خطاط : محمدعلی گرجستانی

ناشر: انجمن خوشنویسان ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 150
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

تمام گلاسه

منتخب منطق الطیر

عطار دراین کتاب داستان هدهدی را شرح می دهد که راهنمای مرغان جویای سیمرغ می شود و در پیشاپیش آنان به پرواز می آید تا سرانجام از آن جمع کثیر سی مرغ را به سرزمین سیمرغ می رساند . این کتاب چکیده افکار صوفیان است درباره وادیهای طریقت و چگونگی حقیقت و کیفیت حرکت سالک از مبدا طلب تا مقصد فنا .

ادبیات در هر شکل و قالبی که باشد،نمایشگر زندگی و بیان کننده ارزشها و معیارها و ویژگیهایی است که زندگی فردی و جمعی بر محور آن می چرخد،نقد و بررسی آثار ادبی نیز چنین است و نمی تواند بدور از آن ارزشها و معیارها باشد و بی توجه از کنار آنها بگذرد،به عبارت دیگر نقد و بررسی آثار ادبی را از دیدگاهی می توان درس زندگی نامید با همه گستردگی و تنوع و خصوصیات و مظاهر آن. 

ادبیات از دو گذرگاه ب زندگی ما پیوند دارد از گذرگاه عاطفی وقتی که آن را می خوانیم و از گذرگاه خرد ورزی وقتی که آن را بررسی نقد می کنیم....  هر چند گفته اند «مشک آن است که خود ببوید نه آن که عطار بگوید»، اگر گوینده فریدالدین محمد عطار نیشابوری باشد، به حقیقت مشک همان سخن عطار است.


کردی ای عطار بر عالم نثار
نافه ی مشک هر زمانی صدهزار

از تو پرعطر است آفاق جهان
وز تو در شورند عشاق جهان

ختم شد بر تو چو بر خورشید نور
منطق الطیر و مقامات طیور

کتاب هفت شهر عشق را در سال ۱۳۶۵ خوشنویسی کردم و سال ۱۳۶۶ یعنی ۹ سال بعد از انقلاب، هفت شهر عشق اولین اثر کتابتی بود که توسط انجمن خوشنویسان ایران به چاپ رسید. با مقدمه‌ای مفصل از دکتر حسین الهی قمشه‌ای. الهی قمشه‌ای عادت به نوشتن ندارد و بیشتر سخنران است تا نویسنده؛ از این رو مقدمه‌ای جامع به قلم ایشان برای کتاب من کاملاً استثنایی بود.

هفت شهر عشق در سال ۱۳۶۷ تجدید چاپ شد. یکسال بعد از انتشار به ۴۰ برابر قیمت و هم اکنون به ۴۰۰برابر قیمت رسیده است! در شرایطی که کتاب‌های خوشنویسی شده‌ی انجمن خوشنویسان با ۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف به فروش می‌رسید، همان وقت هفت شهر عشق بود که به ۴۰برابر قیمت رسید و در جان و دل دوستدارانش جا خوش کرد و قافله سالار پرواز در هفت شهر عشق شد.

ضمناً باید یادآور شوم که نگارش و چاپ هفت شهر عشق (منطق الطیر فریدالدین عطار) مصون از کارشکنی نبود. اول برای خوشنویسی آن از من دعوت به عمل آمد و بعد ممانعت! و خواستند که به هر قیمت ممکن کتاب به چاپ نرسد. ایستادگی کردم. این نکته را هم اضافه کنم که قلم کتابت من از سال‌های ۶۳و۶۴ در انجمن خوشنویسان و جامعه خوشنویسی سراسر کشور زبانزد خاص و عام و شهره‌ی شهر شده بود تا حدی که جامعه‌ی خوشنویسی هفت شهر عشق را در عین حال متعلق به خودشان نیز می‌دانستند. منویات عمومی و دینامیک سازمانی، همچنین دفاع و اهتمامی که استادان پیشکسوت؛ جنابان عباس اخوین، کیخسرو خروش، زنده یاد عبدالله فرادی و فتحعلی واشقانی، برای چاپ و نشر هفت شهر عشق به خرج دادند باعث شد که بالأخره دست اندرکاران انجمن مجاب شوند و کتاب در ۱۳۶۶ به چاپ رسید.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات