- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 156870 - 32/1
- وزن: 0.70kg
هستی و نیستی
نویسنده: ژان پل سارتر
مترجم: عنایت الله شکیباپور
ناشر: شهریار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 420
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
دانش ما برای هر چیز عبارت از مفاهیمی است که بر آن اطلاق می شود
اما فرض وجود چیزی که درباره آن هیچ آگاهی نداریم
یا نتوانیم نسبت به آن آگاهی به دست آوریم کاربیهوده ای است،
حتی اگر وجود هم داشته باشد برای ما مفهومی ندارد...
کتاب هستی و نیستی رسالهای درباره هستیشناسی پدیدارشناسانه از نظر بسیاری از فیلسوفان و ناقدان مهمترین کار فلسفی سارتر است.برخی آن را یکی از برجستهترین آثار فلسفی سده بیستم دانستهاند.آندره گرز به درستی گفته که کتاب سارتر هدفی تازه در پیش رو داشت که حتی پدیدارشناسی آلمانی نیز به آن بی توجه مانده بود.سارتر میخواست پدیدارشناسی واقعیت ویژه آگاهی را بیان کند.
این کتاب تاثیر گرفته از کتاب هستی و زمان هایده گر می باشد . سارتر از دو نکته در هستی و زمان هایدگر تاثیر گرفته بود.یکی اهمیت بنیادین مفهوم هستی در فلسفه و دیگری اهمیت تحلیل دازاین .این کتاب همچنین رابطه بین متنی با «هستی و زمان» دارد.
هستی و نیستی، بدون شک یکی از تأثیرگذارترین کتاب های فلسفی قرن بیستم است. این کتاب که به عقیده ی بسیاری، اصلی ترین اثر یکی از تأثیرگذارترین متفکرین سده است، مسیر حرکت فلسفه ی غرب را به شکل چشمگیری تغییر داد. شیوه ی نو و انقلابی این اثر ارزشمند که از آن به عنوان «کتاب مقدس اگزیستانسیالیسم» نیز یاد می شود، تمامی پندارهای سابق درباره ی ارتباط هر فرد با دنیای پیرامونش را به چالش کشید و تأثیرش بر فرهنگ و ادبیات، آنی و جهان شمول بود.
این تأثیر، در تئاتر معناباختگی ساموئل بکت و اشعار روح پرور شاعران نسل بیت (Beat Generation) نمود دارد. هستی و نیستی، یکی از آن معدود کتاب هایی است که تأثیرش بر طرز تفکر نسل های بعد، بسیار واضح و آشکار است و علیرغم گذشت حدود هفتاد سال از اولین انتشارش، همچنان پیامی قدرتمند و پرنفوذ دارد. این اثر گرانبها نوشته ی ژان پل سارتر، مخاطبین را به چالشی برای روبه رویی با مسائل اساسی بشر از قبیل آزادی، انتخاب، مسئولیت و عمل دعوت می کند.
فهم فسلفه سارتر در ابتدا دشوار است، زیرا او نیز نظیر سایر فلاسفه همعصرش اندیشه پیشینیان را در خود حل کرد و از مجموعه شنیدهها و خواندهها، نظریهای ارایه داد و اساس تمام مقولههای عالم هستی را بر پایه آن نظریه فرض کرد. فلسفه سارتر در بسیاری موارد با پدیدارشناسی هگل بیشباهت نیست.