- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181947 - 113/5
- وزن: 0.80kg
هستی و مستی
نویسنده: غلامحسین ابراهیمی دینانی
به کوشش : کریم فیضی
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 456
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
حکیم عمر خیام نیشابوری به روایت حکیم دکتر دینانی
«هستی و مستی» كتابی است درباره شاعر بزرگ ایران، خیام نیشابوری، دارنده رباعیات شیرین و بینظیر فارسی. مؤلف در این اثر از روش گفتگو بهره گرفته و با استاد دكتر غلامحسین ابراهیمی دینانی به گفتگو نشسته و محورهای زیر را مورد بحث و بررسی قرارداده است: جایگاه خیام در فلسفه و ادبیات ایران، خیام و شمس تبریزی، خیام و نیچه، خیام و فرهنگ ایرانی. بعد از چند بحث بنیادی، بخش دوم كتاب به تفسیر روز آمد رباعیات خیام میپردازد.
در این اثر، تمام رباعیات قطعی خیام با روشی كاملا جدید و به صورت كاملاً شفاف و زیبا مورد تفسیر و تحلیل قرار گرفته است و در نهایت كوشش شده جهان فكری یک اندیشمند بزرگ ایرانی به صورت متفاوت گشوده شود. از عناوین این بخش میتوان به موارد زیر اشاره كرد: جهان و اندیشه، رهایی، زمان و عشق، بهشت و جهنم ،خردمند و زمانه، عقل و روح، مسأله زیبایی و عقل، دایره هستی ، هستی و مستی، من و تو، تنبه و اخلاق.
در کتاب «هستی و مستی» تصویری نو و متقاوت از خیام و باورها و آموزه های وی ارائه میشود که با تفاسیری که تاکنون از خیام شده، متفاوت است و ما با خیامی مواجهیم که در جایگاه فیلسوف - ادیب در رباعیات خود نیز فلسفهورزی میکند و با ذوق ادبی که دارد در مورد مشکل ترین مسایل فلسفه میاندیشد.
همچنین در این کتاب ما خیامی را میبینیم که پیش از مرگش خلالی در میان دندان داشت و مرتب از «واحد و کثیر» سخن میگفت و در طرز تفکر و راه و رسم زندگی خود بیش از هر شخص دیگری به سقراط شباهت دارد چرا که او هم همانند سقراط فضیلت را در علم و معرفت عقلانی میداند و به معرفت نفس و خودشناسی بیش از هر چیز دیگری توجه میکند.