- موجودی: موجود
- مدل: 197622 - 35/1
- وزن: 1.10kg
هزاره شیخ طوسی
نویسنده: علی دوانی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 580
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
کتاب هزاره شیخ طوسی که هم اکنون در دست خوانندگان محترم قرار دارد، قسمت عمده نوشته ها، نطق ها و تحقیقات دانشمندان شرق و غرب، پیرامون شخصیت بزرگ شیخ الطایفه محمدبن حسن طوسی دانشمند بلند آوازه ایران و فقیه نامدار شیعه است که در کنگره هزارمین سال ولادت او برگزار شده است.
کنگره هزاره شیخ الطایفه یا شیخ طوسی به مدت پنج روز از 28 اسفند ماه 1348 تا 3 فروردین ماه 1349 شمسی مطابق با 11 محرم 1390 هجری تا 15 همان ماه در دانشگاه مشهد کنار بارگاه پر نور حضرت ثامن الحجج امام علی بن موسی الرضا (ع) برگزار شد.
محمد بن حسن بن علی بن حسن (۳۸۵-۴۶۰ق)، مشهور به شیخ طوسی و شیخ الطائفه (به معنای بزرگ قوم/بزرگ شیعیان)، از بزرگترین محدثان و فقیهان شیعه. وی نویسنده دو کتاب التهذیب و الاستبصار از کتابهای چهارگانه حدیثی شیعه است. در ۲۳ سالگی از خراسان به عراق آمد و از اساتیدی چون شیخ مفید، سید مرتضی استفاده کرد. خلیفه عباسی، کرسی تدریس کلام بغداد را به او سپرد. هنگامی که کتابخانه شاپور در آتش سوخت، به ناچار به نجف رفت و در آنجا حوزه علمیه ساخت. شیخ طوسی، بعد از وفات سید مرتضی رهبری و مرجعیت شیعیان را بر عهده گرفت.
نظریات و نوشتههای فقهی او مثل نهایه، الخلاف و مبسوط، مورد توجه فقیهان شیعه است. التبیان، کتاب مهم تفسیری اوست. شیخ طوسی در سایر علوم اسلامی مثل رجال و کلام و اصول فقه نیز صاحبنظر بود و کتابهای او جزء کتابهای مرجع علوم دینی است. او تحول در اجتهاد شیعی را آغاز کرد و مباحث آن را گسترش داد و در برابر اجتهاد اهل سنّت به آن استقلال بخشید. نامدارترین شاگرد او ابوالصلاح حلبی است.
فهرست
• بخش اول: زندگی نامه
• بخش دوم: آثار وجودی شیخ طوسی
• بخش سوم: تفسیر قرآن و شیخ طوسی
• بخش چهارم: اصول فقه
• بخش پنجم: فقه و حدیث
• و...