دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

هزار گوهر ؛ منتخب نهج البلاغه به شعر

هزار گوهر ؛ منتخب نهج البلاغه به شعر
هزار گوهر ؛ منتخب نهج البلاغه به شعر
درحال حاضر موجود نمی باشد
هزار گوهر ؛ منتخب نهج البلاغه به شعر
هزار گوهر ؛ منتخب نهج البلاغه به شعر
هزار گوهر ؛ منتخب نهج البلاغه به شعر
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 163175 - 55/3
  • وزن: 0.80kg
0 ریال

هزار گوهر

نویسنده: سید عطاء الله مجدی
ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 421
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 4

 

مروری بر کتاب

«هزار گوهر (منتخب کلمات قصار امیرالمؤمنین علیه السلام)» تألیف سید عطاءالله مجدى است که در آن هزار و دو سخن از حکمت هاى نهج البلاغه به همراه ترجمه نثر و نظم آن آمده است.

مؤلف درباره انگیزه نگارش کتاب به جستجویى که از کتاب هاى با موضوع نهج البلاغه انجام داده و تنها به کتب «نهج البلاغه» اثر آقاى محمدعلى انصارى، «کلمات قصار» ترجمه ابوالقاسم حالت به نظم و نثر فارسى(رباعى) و «شرح صد کلمه امیرالمؤمنین على(علیه السلام)» کمال الدین بن میثم بحرانى دست یافته، اشاره کرده و مى نویسد: «این بیشتر جستن و کمتر یافتن عزم و اراده مرا براى ترجمه هزار جمله از کلمات نهج البلاغه به نثر و نظم روان قابل فهم همگان استوارتر ساخت».

کتاب در ٢٢ فصل تنظیم شده است که البته با کتب منتخب دیگر قدرى تفاوت دارد.در این کتاب برخى از فصول بر طبق حروف الفبا و تعدادى نیز با کلماتى؛ مانند: همزه مطلقه، همزه امر، اذا، وزن افعل، ایّاک آغاز مى شوند.شیوه نگارش بدین ترتیب است که ابتدا متن حکمت و ترجمه آن و سپس یک دو بیتى در معناى مورد نظر ذکر شده است.

...این بنده که قریحه شاعرى را از نیاکان خود به ویژه میرزا ابوالقاسم قائم مقام به ارث برده، از آغاز جوانى به سرودن شعر پرداخته، اکنون دیوان اشعارى آماده چاپ دارد، در سال هاى اخیر به علت خستگى ناشى از سى و هشت سال کار مداوم و توان فرسا در فرهنگ اراک، دفتر شعر و شاعرى را بستم و به گوشه اى نشستم؛ زیرا میل و رغبت لازم را براى ادامه این کار در خود نمى دیدم.

در اواسط زمستان ١٣۶۴ش، یکى از دوستان شاعرم با اصرار مرا به شرکت در انجمنى که هر هفته یک بار در منزل یک از اعضا برپا مى شد، دعوت نمود.پذیرفتم و کوشیدم در هر یک از این نشست ها اشعار تازه اى از خود بخوانم.بدین سان بلبل خاموش طبعم کم کم شور و نوا از سرگرفت و در خود َآمادگى خاصى براى به وجود آوردن آثار نو احساس نمودم که نمونه آن همین کتاب و کتاب «لطایف» است که هنوز چاپ نشده.

در این اثنا به تهران رفتم.در منزل یکى از دوستان کتاب شریف نهج البلاغه نظرم را به خود جلب نمود.بر آن شدم که در آینده به جاى سرودن شعر در زمینه هاى گوناگون به ترجمه و نظم کلمات قصار مولا امیرالمؤمنین على(علیه السلام) بپردازم. قبلاً نیز بارها این کتاب را خوانده از گل هاى جاویدان بوستانش مشام جان را معطر ساخته، مى دانستم پیش از من دیگران نیز تعدادى از این کلمات گهربار را به رشته نظم کشیده اند».ممکن است، کسى بپرسد که آیا نیازى به گزینش بخشى از حکمت ها از کتاب شریف نهج البلاغه که متن کامل آن در هر خانه اى یافت مى شود، وجود دارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات