- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163364 - 73/4
- وزن: 0.40kg
هرمنوتیک دین و اخلاق
نویسنده: هانس گئورگ گادامر
مترجم: شهاب الدین امیرخانی
ناشر: پارسه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 224
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
دانش یا معرفت، تودۀ انباشته ای از امور صادق شبیه به هم نیست، بلکه یک رفتار همخوان آدمی است. حتی «علم نظر»/تئوریا در تقابل کامل با عمل/ پرکسیس قرار نمی گیرد، بلکه خودش بالاترین نوع عمل است؛ و بلکه یکی از بالاترین مراتب وجود آدمی است. و همانطور که ارسطو گفته، مستلزم برترین معرفت است و آن معرفت به امور نخستین است که نامش فلسفه است. حتی اگر هم کشمکشی بین معرفت حکمی و معرفت تجربی باشد، به این نحو است که شخص مجرب و ماهر، بارها از متخصص «دانش آموخته» برتر است.
مطابق دیدگاه گادامر، هیچ تفسیری وجود ندارد که متأثر از سنت های تاریخی و فرهنگی مختص به آن نباشد. گادامر استدلال می کند که هر عمل فهم با پیش داوری آغاز می شود؛ زمانی که متنی را می خوانیم و تفسیر می کنیم (درواقع) پیش فرض هایی معین را در آن دخالت می دهیم و این پی فرض ها نه تنها مبنای هر تفسیر ممکن را شکل می دهند، بلکه حتی ما را قادر می سازند متن را تفسیر کنیم.
هانس گئورگ گادامر، فیلسوف آلمانی و از معروف ترین شاگردان مارتین هایدگر، بیش از هر چیز به خاطر کتابش حقیقت و روش شناخته می شود. اما او پیش و پس از انتشار این کتاب مشهور، بارها و بارها به پرسش دربارة دین و اخلاق پرداخت. نوشتارهای این کتاب برای اولین بار پژوهش ژرف گادامر را در معنای هرمنوتیکی این موضوعات نشان می دهد. او در اینجا از منظر دینی به موضوع نپرداخته است، چون پروژة اصلی زندگی خود را پژوهش درباب فهم به طور کلی می داند.
او می خواهد نشان بدهد که تفسیر متون دینی قابل صرف نظر یا فروکاستن به متون دیگر نیست، زیرا این متون نه فقط در زمینة هرمنوتیک کلامی حرف هایی برای گفتن دارند، بلکه مسائلی از هرمنوتیک نادین مدار را نیز آموزش می دهند.
کتاب پیش رو در ده بخش به مباحث کانت و پرسش دربارۀ خدا، امکان یک فلسفۀ اخلاق، امرالوهی در اندیشۀ یونان باستان، مسئله هستی شناختی ارزش، اندیشه به مثابۀ رستگاری، اسطوره در عصر علم، اخلاق ارزش و اخلاق عملی، تاملاتی دربارۀ رابطۀ دین و علم، تاملاتی دربارۀ نقش دوستی در علم اخلاق یونانی و ارسطو و اخلاقیات دستوری می پردازد.