- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180640 - 75/2
- وزن: 0.80kg
هدیه اسماعیل یا قیام سادات علوی برای به دست آوردن خلافت
نویسنده: علی اکبر تشید
ناشر: چاپخانه مجلس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 256
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1331 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
دخالت ايرانيان در سياست اسلام
نویسنده در کتاب حاضر، بر آن بوده است تا از نهضتهای مختلف علویان در حلول تاریخ و علل آنها، گزارشی به دست دهد و در این راه از نخستین نهضتی که بعد از رحلت پیامبر اتفاق افتاده آغاز کرده و به تدریج، نهضتهای دیگر را بررسی کرده است.
بر این اساس، کتاب به سی فصل تقسیم شده است. در چهارده فصل نخست به مباحثی چون خروج حضرت زید، نهضت عمومی سادات در ایران، جنگ بین سادات و خلفای عباسی و... از آن پس نویسنده به توضیحاتی در زمینهی مذهب شیعه پرداخته و مباحثی چون مذهب تشیع در ایران، نسب و نژاد آل بویه، وصف شهر قم، سادات و امامزادگان در ایران و... را مطرح میسازد.
در فصل سیام نیز نویسنده تلخیصی از باورهای شیعهی اثنی عشری را در ارتباط با خداوند، پیامبر (ص) و... عرضه میکند. در این بخش است که نویسنده، نسبت شیعهی امامی اثنی عشری با سیر فرق شیعه را بازگو کرده و خاطرنشان میسازد که امامی اثنی عشری تا حد افتراق با آنان همراه است اما در عین حال اعتقادات خود را دنبال میکند...
علویان، فرزندان و نوادگان امام على علیه السلام بودند که در دوره هاى مختلف، به طبرستان روى آوردند. دلایل روى آوردنِ سادات علوى به بخش هاى مختلف ایران بسیار است که مهمترین آنها عبارت است از:
1. به دلیل امنیتى که در سرزمین ایران بود و آنان به طور نسبى دور از دسترس حکومت هایى بودند که مراکز آنها در شام یا عراق قرار داشت.
2. رفاهى که شهرهاى ایران مى توانست براى آنها داشته باشند.
3. امکان جذب نیرو در ایران از سوى علویان ؛ زیرا مردم ایران یک بار به هنگام قیام عباسیان، امتحان خوبى داده بودند و مى توانستند بار دیگر چنان کنند.
در این پژوهش، علل ورود علویان به طبرستان بررسى مى شود. هدف مقاله آن است که با تحلیل علل ورود علویان به طبرستان، خوانندگان را با چگونگى شکل گیرى یک دولت متمرکز علوى در طبرستان آشنا سازد. همچنین برخى از مهمترین مهاجرت هاى علویان به طبرستان شناسایى شود.