- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185702 - 120/6
- وزن: 1.00kg
هدف : تهران + شترها باید بروند
نویسنده: جولیتو کیه زا , ریدر بولارد , کلارمونت اسکراین
مترجم: هادی سهرابی , حسین ابوترابیان
ناشر : نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180 + 181
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 2 _ 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
هدف : تهران
باز خوانی حمله آمریکا به طبس
این کتاب تحقیقی ست استادانه از روزنامه نگار ایتالیایی جولیتو کیه زا از حمله ی نظامی آمریکا در پنجم اردیبهشت سال 1359 برای آزادسازی گروگان ها و اهداف دیگر که در مراحل اولیه با شکست مواجه گردید.آمریکا واکنش احتمالی بخش های وفادار به انقلاب در داخل ارتش را نیز در نظر گرفته بود. پیش بینی شده بود که در صورت هر گونه عکس العمل نیروهای نظامی ایران، بلافاصله ”کارتر“ فرمان بمباران مناطق نظامی را صادر کند... یعنی تمام پیش بینی ها برای جنگ تمام عیار انجام شده بود.»
«پس از شکست عملیات و افشای برخی از اسرار آن، مقامات ایرانی دقیقاً سه بار به دیگر اهداف آمریکا در طبس اشاره کردند. این اهداف علاوه بر سفارت، فرودگاه و ایستگاه رادیو، محل سکونت آیت الله خمینی را نیز شامل شده، روز نهم اردیبهشت، صادق خلخالی در مصاحبه ای با روزنامه بامداد، افشا می کند که از جمله اهداف عملیات؛ فرودگاه بین المللی تهران، ستاد مرکزی نیروی هوایی، محل سکونت امام خمینی، شهر قم، و مراکز مخابرات تهران بوده است.»
تهاجم کارتر و وقایع پشت پرده
شاخص ترین تصمیم آمریکا در مورد حمله به ایران و آزادی گروگان های آمریکایی، طرح نجات با نام «پنجه عقاب» از طرف کارتر بود که قرار بود در 4 اردیبهشت 59 با استفاده از پیشرفته ترین امکانات نظامی این کشور و کمک های کشورهای عربی و همسایه طرفدار آمریکا و گروهی از کماندوهای آمریکایی و عناصر مخالف انقلاب اسلامی به مرحله اجرا در آید.
در راستای دستور یاد شده، یک ماه پس از فتح لانه جاسوسی، نود نفر از کماندوهای آمریکایی، به فرماندهی سرهنگ چارلی بکویث و سرگرد میدوز به ایالت «آریزونا»ی آمریکا که تقریباً شرایط کویری ایران را دارا بود و نیز در محل هایی که شبیه سفارت آمریکا ساخته شده بودند، اعزام شدند تا آخرین مرحله تمرین و آموزش خود را در شرایط و موقعیت مشابه ایران بگذرانند.
شترها باید بروند
شترها باید بروند... مضمون یک ضرب المثل انگلیسی است... در جایی بکار می رود که باید کاری حتما صورت پذیرد ولی هیچکس مایل نیست مسئولیت عواقب آن را به عهده بگیرد....
داستان این ضرب المثل چنین است. قرار بود در زمان جنگ جهانی اول، یک کاروان شتر حامل سلاح برای کمک به امیر فیصل اعزام شود. سرگرد انگلیسی خطاب به افسر عرب که مرتبا برای این اعزام بهانه میآورد گفت: تو حق داری، امیر فیصل حق دارد، من حق دارم و شترها هم حق دارند، ولی به هرحال… شترها باید بروند!!!
این کتاب همواره به عنوان یک مرجع دست اول برای محققان و نویسندگان تاریخ معاصر ایران، به کار میرفتهاست. بولارد درست اندکی پیش از وقوع جنگ جهانی دوم به سفارت ایران رسید و بسیاری او را تصمیم گیرنده اصلی خلع رضاشاه از سلطنت و جایگزینی محمدرضا پهلوی میدانند.
ازسویی تبعید رضاشاه به سادگی صورت نپذیرفت. او با خفت و تحقیر کامل ابتدا دور اقیانوس هند گردانده شد و سپس به محل تبعید دائمی خود در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی رسید. خاطرات اسکراین که مامور انجام این کار بودهاست، بسیار خواندنی است ...
فهرست
خاطرات سرریدر بولارد سفیر انگلیس در تهران از اوضاع جنگ جهانی دوم در ایران و سقوط رضا شاه
خاطرات سرکلارمونت اسکراین مامور تبعید رضا شاه به جزیره موریس