- موجودی: موجود
- مدل: 189910 - 75/5
- وزن: 0.30kg
نیچه
نویسنده: جانکو لاورین
مترجم: ناصر برک پور
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
فریدریش ویلهلم نیچه ، شاعر، آهنگساز و فیلولوژیست کلاسیک بزرگ آلمانی بود. از مشهورترین عقاید وی نقد فرهنگ، دین و فلسفه امروزی بر مبنای سؤالات بنیادینی درباره; بنیان ارزشها و اخلاق بودهاست. نوشتههای وی سبک تازهای در زبان آلمانی محسوب میشد؛ نوشتههایی بسیار ژرف و پر از ایجاز، آمیخته با افکاری انقلابی که نیچه خود روش نوشتاری خویش را گزین گوییها مینامید.
نیچه زندگی شخصی پر تلاطمی داشت و چندان با زنان هم میانهای نداشت. نایجل راجرز و مل تامپسون در کتاب فیلسوفان بدکردار نشان میدهند که نیچه دائماً بیمار بوده و سردرد داشته و اگر بر اثر بیماری سفلیس نمیمرد، میشد نتیجه گرفت که او در هنگام مرگ هنوز پسر بوده است. نیچه چند مورد به زنانی مثل لو سالومه و کازیما واگنر ابراز عشق کرده بود اما همه این موارد با تلخی پایان یافت و مخصوصاً خیانت لو سالومه و دوستش پل ری به او ضربه بسیار محکمی به او وارد آورد که بیماری او را تشدید کرد. در اواخر عمر نیچه خواهرش از او مراقبت میکرد که او هم حداکثر استفاده را از عواید فروش آثار او برد. نیچه در ده سال آخر عمرش عملاً مجنون بود.
نیچه بر خلاف آنچه تصور میشود بیشتر بر حرکت جمعی جامعه پیش میرود و مرگ یک ملت را مردن آرمانها و ارزشهای انسانی میپندارد و همین را دلیل مستحکم بر نفوذ مذهب و نابودی پیشروی میداند؛ و مذهب را زاده خیال میداند و تا آنجا پیش میرود که میگوید:تمامی قلمرو اخلاق و دین ذیل این برداشت از علتهای زادهٔ خیال جای میگیرد و شناخت انسان زیباترین میداند به جای آنچه توهم مذهبی مینامیم که باید اطاعت بی چون و چرا دانست...
موضوع این کتاب، بررسی پیوند میان سرنوشت شخصی «فریدریش ویلهلم نیچه»، فیلسوف قرن نوزدهم میلادی با مسیر اندیشة اوست. نگارنده در این اثر، که مجلّدی از مجموعة «نظریه و نقد» است، فلسفة نیچه را در پرتو زندگی واقعیاش رمزگشایی کرده و اندیشة او را در رویدادهای زندگیاش ردیابی کرده است.
از این رو بخش عمدة عنوانهای فصلهای کتاب، برگرفته از برخی عنوانهای کتابها یا نکات محوری فلسفة بینظم و قاعدة «نیچه» است. وی همچنین کوشیده، سرچشمة مضامینی همچون ابرانسان، زرتشت و اخلاقستیزان و یا بازتاب آنها را در زندگی شخصی «نیچه» بجوید. مشخّصة کتاب، نقد اندیشههای شخصی است که با طرح مضامینی مانند ابرانسان، خواست قدرت و امثال آنها از دید بسیاری، پدر فکری و معنوی برافروختگان یکی از ویرانگرترین جنگهای تاریخ به شمار میآید.