- موجودی: موجود
- مدل: 204323 - 78/4
- وزن: 1.00kg
نیما یوشیج و نقد ادبی
نویسنده: ایرج پارسی نژاد
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 359
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نقد ادبی را می توان در میان انبوه یادداشت ها و نامه های پراکنده بسیار نیما یوشیج یافت که تاملات او را درباره شعر و انواع دیگر ادبی در بردارد. مایه و مضمون، صورت و ساخت، وزن شعر، موسیقی شعر، قافیه، تصویر و تشبیه، رمز و نماد و وصف شعر از نکته های انتقادی درخور توجهی است که نیما به آن پرداخته و نظریات خود را درباره آنها بیان کرده است. در این کتاب کوشیده شده که از نظریات نیما یوشیج در حوزه نقد ادبی ارزیابی علمی و دقیق و منصفانه ای به دست داده شود.
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج (زادهٔ 21 آبان 1274 در دهکدهٔ یوش، بخش بلده از توابع شهرستان نور استان مازندران - درگذشتهٔ 13 دی 1338در شمیران، تهران) شاعر معاصر ایرانی و ملقب به پدر شعر نوی فارسی. وی بنیانگذار شعر نو فارسی است.نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران انقلابی بهپا کرد.
نیما آگاهانه تمام بنیادها و ساختارهای شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خود نیما بر هنر خویش نهادهبود.تمام جریانهای اصلی شعر معاصر فارسی وامدار این انقلاب و تحولی هستند که نیما نوآور آن بود. بسیاری از شاعران و منتقدان معاصر، اشعار نیما را نمادین میدانند و او را همپایهٔ شاعران سمبولیست به نام جهان میدانند.
نیما همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شدهاست.نقد ادبی را می توان در میان انبوه یادداشتها و نامه های پراکنده بسیار نیما یوشیج یافت که تأملات او را درباره شعر و انواع دیگر ادبی در بر دارد.مایه و مضمون، صورت و ساخت، وزن شعر، موسیقی شعر، قافیه، تصویر و تشبیه، رمز و نماد و وصف شعر از نکته های انتقادی در خور توجهی است که نیما به آن پرداخته و نظریات خود را درباره آنها بیان کرده است.
فهرست
مقدمة خانواده سرباز
ارزش احساسات در زندگانی هنرپیشگان
حرفهای همسایه
تعریف و تبصره
نامهها
نقد داستان
نقد نمایشنامه
نقد شعر ؛ به احسان طبری، به احمد شاملو
مقدمههای نیما ؛ دفتر شعر جرقه، آخرین نیروی کوچ