- موجودی: موجود
- مدل: 191800 - 60/3
- وزن: 0.30kg
نیست انگاری اروپایی
نویسنده: فردریش نیچه
مترجم: محمدباقر هوشیار , اصغر تفنگسازی
ناشر: پرسش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 226
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
با سه شرح از ماترین هیدگر، امیل کترینگ، دیوید فارل کرل
نیستانگاری یعنی خداکشی و چون خدا در باطن آدمیان عصر مدرنیته کشته شد، آنان از صغارت خارج شدند و به بلوغ عقل دائر مدار و انسان مدار دست یافتند. نیستانگاری یعنی حکومت عقل متافیزیک. عقل متافیزیک خداست و این خدا همان تابوهای عصر تکنولوژیک است. عصری که همیشه یک نیمه آن عریان و هویداست و نیمه دیگرش پنهان.
نیچه اگرچه خود محصول تاریخ متافیزیک غربی و بویژه نیست انگاری اومانیستی بود، اما به نقد و تحلیل انتقادی نیست انگاری غرب نیز پرداخت . درواقع وضعیت نیچه نسبت به نیهیلیسم ، وضعیتی دوگانه است . او از یک سو منتقد نیست انگاری غربی است و از سوی دیگر، به لحاظ پیوند مبنایی ای که با متافیزیک غربی و تاریخ تفکر مدرن دارد، خود، تجسم روحِ نیهیلیست و سیطره جوی تمدن اومانیستی است . درواقع نیچه به عنوان حلقهٔ آغازین تفکر پسامدرن ۱، ریشه در کلیت تفکر و تمدن مدرن دارد. زیرا پسامدرنیستم اساساً مرحله ای از بسط تفکر مدرن است . به عبارت دیگر، پسامدرنیته ، واپسین مرحله بسط مدرنیته ، و دورانِ اضطراب و انحطاط غرب مدرن ، و آگاهی و خودآگاهی نسبت به بحران انحطاطی غرب است.
نیچه ، آغاز نیست انگاری را نفی رویکرد شادخوارانه ، و به تعبیر او، زندگی گرایانه «دیونیزوسی »، توسط رویکرد مبتنی بر عقلانیتِ اخلاقیِ «آپولونی » در یونان باستان می داند. به اعتقاد او، با ظهور اندیشه سقراطی و سپس مسیحیت ، «مابعدالطبیعه سقراطی ـ مسیحی »ای پدید آمد که به عنوان باطن تفکری غرب ، ارزشهایی را پدید آورد. به اعتقاد نیچه ، این ارزشهای مابعدالطبیعی ای که مبنای تمدن سقراطی ـ مسیحی هستند، اینک و در پایان تمدن مدرن (و به اعتباری ، آغاز پسامدرنیته ) گرفتار بحران گردیده و به انکار خود برخاسته اند. نیچه ، این سیر انکار ارزشهای ما بعدالطبیعی تمدنِ سقراطی ـ مسیحی توسط خود آن تمدن را، همان نیهیلیسم یا نیست انگاری می نامد.
در این کتاب به ترکیب تازه ای دست زده شده است.ابتدا بخش نیست انگاری اروپایی آورده شده است و در بخش دوم سه تکه تاویلی از مارتین هایدگر، امیل کترینگ و دیوید فارل کرل جمع شده است.