- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164644 - 57/6
- وزن: 0.30kg
نیروهای متشکل خلق و قتل عام ارامنه
نویسنده: کارو ساسونی
مترجم: ر. آوانسیان
ناشر: آرمن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 65
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1359 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
در روز 24 آوريل سال 1915 ميلادي در شهر استانبول ، پايتخت امپراتوري عثماني 600 نفر از ارامنه صاحب نام شهر به دستور دولت غيرمذهبي و افراطي ترك هاي جوان به قتل مي رسند.اين آغاز قتل عام ارامنه توسط دولت ملي گراي ترك هاي جوان بود كه حدود 1.2 ميليون نفر از جامعه ارمني امپراتوري عثماني در جريان آن جان خود را از دست مي دهند.
در دوره حکومت سلاطين عثماني ، جوامع ارمني و يوناني در امپراتوري عثماني به آسودگي زندگي مي كردند و اغلب آنها نقش مهمي در بازرگاني و در دستگاه اداري حكومت عثماني داشتند.تا اينكه در سال 1909 ميلادي سلطان عبدالحميد دوم توسط جنبش ملي گراي «ترك هاي جوان» به رهبري انور پاشا دستش از قدرت كوتاه مي شود.
پژوهشهای بسیار زیادی دربارهٔ نسلکشی ارمنیان انجام شده و میشود. که قریب به اکثریت آنها وقوع چنین نسلکشی را واقعی و انکارناپذیر میدانند. امروزه کشور ارمنستان خواهان به رسمیت شناختن این نسلکشی است اما دولت ترکیه علیرغم عدم انکار وقوع چنین واقعهای از پذیرفتن این واقعه با عنوان «نسلکشی» خودداری کرده و وجود سیاست سیستماتیک برای نابودی ارمنیان را قبول ندارد. ترکیه معتقد است که در آن سالها علاوه بر ارمنیها ترکهای بیدفاع نیز قربانی آشفتگیها شدهاند.
اخراج ارمنیها اغلب اوقات با غارت، تجاوز و کشتار همراه بود. خیلی از اخراجشدگان کشته شدند، یا از گرسنگی و بی سرپناهی در راه اردوگاههای نزدیک استان دیرالزور جانشان را از دست دادند. چندین هزار نفر از گرسنگی و بیماری در اردوگاههای اُسرای جنگی ، که در آنجا ساخته شده بود ، جانشان را از دست دادند.اجماع نظری در مورد علتها و هدفهای اخراج ارمنیها ممکن است هرگز به دست نیابد.
صاحبمنصبهای تُرک اجازه وارسی آرشیو تاریخ جنگ را به گروه مستقل تحقیقاتی تاریخ ندادند و هدف دولت عثمانی از اخراج ارمنیها حلنشده باقی ماندهاست. خاطره این واقعه به عنوان جنبه بسیار مهم بر هویت ملی ارمنیان تا به امروز باقی ماندهاست و بسیاری از ارمنیان ادعا میکنند که هیچ سازشی با جمهوری ترکیه تا زمان به رسمیت شناختن عمل نسلکشی امکان ندارد.