- موجودی: موجود
- مدل: 202955 - 52/2
- وزن: 0.30kg
نیایش حسین (ع) در صحرای عرفات
نویسنده: محمدتقی جعفری
ناشر: ولی عصر (عج)
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 140
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1361 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
نیایش حسین علیه السلام در بیابان عرفات با خدایش
اینجا عرفات است. آخرین ساعات روز عرفه است. نقطهای از زمین به نام صحرای عرفات در مقابل میلیاردها کهکشان و ستارگان بیحد و بیشمار گسترده شده است. در نقطهای از این صحرای ملکوتی ، شخصی در دامنه کوهی به حالت نیایش درآمده ، دل در ملکوت ، دستها به سوی آسمان ، چشم به آفاق بیکران ، گاهی تبسمی بر لبانش ، گاهی دانههایی از اشک شوق در چشمانش.
آری ، این نیایش کننده حسین بن علی (ع) است.
این کتاب ، یکی از متون اسلامی در زمینه دعا و چند و چون نیایشی خالصانه به بارگاه الهی است. قلم روان و نثر زیبا ، سبب شده که استاد محمدتقی جعفری بیانات مبارک امام حسین (ع) را در صحرای عرفات با روشی نوین و کارساز شرح نموده ، به بازکاوی و تبیین ابعاد آن بپردازد. در این کتاب متن نیایش امام حسین(ع) در صحرای عرفات همراه با توصیفاتی بسیار زیبا آورده شده است.
مقدمه مفصّل مؤلف، باعنوان «در تعريف نيايش» يكى از مهمترين امتیازهای این اثر است. مؤلف در این مقدمه، بانگاهی فلسفی و جامعهشناختی به مبحث دعا و نیایش مینگرد و دلایل نیاز انسانها به راز و نیاز باخدای متعال را با دقتی مثال زدنی ترسیم و تبیین میکند. استناد به آیات، روایات، اشعار شاعران بزرگ و جملات شخصیتهای جهانی، از یک سو به متن، جذابیت بخشیدە و از طرف دیگر، میزان اعتبار علمی آن را افزایش داده است. این مقدمه را میتوان رسالهای مستقل دربارۀ نیایش و تعریف و اهداف و فوایدِ آن دانست که مطالب بسیاری در آن گنجانیده شده است و به حق میتوان گفت که در این مقدمه، بحر در کوزهای ریخته شدهاست.
پس از اين مقدمه، شرح و ترجمه دعاى عرفه آمده است. نويسنده، بازبانی ساده و روان به بیان و تبیین مفاهیم عمیق مطرح شده در دعا پرداخته است. استناد به اشعار نظامی و مولوى، لطافتِ خاصی به مباحث روانشناختی و فلسفی کتاب داده است. بهرەگیری از نظریات دانشمندانی مانند نیوتن و انیشتین دربارۀ مسایل مذهبی و معنوی -به ویژە دعا و نیایش - بر جذابیت اثر افزوده است. نیایشهای پر سوز و گدازی نیز که بیشک از اعماق جان مؤلف برخاسته به مناسبتهای مختلف ضمن شرح جملات دعای عرفه آمده است که بسیار پرشور و تأثیرگذار است و با روح کلی کتاب هماهنگی خاصی ایجاد كرده است.