- موجودی: موجود
- مدل: 203736 - 17/6
- وزن: 0.30kg
نگره های عمده در پیوند دین و فلسفه
نویسنده: سیدمحمدمهدی افضلی
ناشر: مرکز جهانی علوم اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 152
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در این کتاب نگارنده سعی نموده براساس تفکر دینی ، دیدگاههایی در خصوص تعارض دین و فلسفه ، تفکیک دین از فلسفه ، و تعامل دین و فلسفه را بررسی نماید. وی در پایان نظریهای را مطرح کرده که به زعم او دربردارندهی نقاط قوت نظرهای مختلف است.
وی در پایان خاطرنشان میکند:
آموزههای قطعی عقل و دین هیچگاه به تعارض نمیانجامد تا سخن از حاکمیت یکی و محکومیت دیگری به میان آید ، تعارضهای منصور در حوزهی ظنیات ؛ چارچوبی که معین شد به راحتی قابل حل است.
از جمله مباحثي كه از بدو ورود فلسفه به فضاي فرهنگي مسلمانان، مورد توجه بوده رابطه ي دين و فلسفه است؛ زيرا از يك سو فلسفه دانشي وارداتي محسوب مي شد و از سوي ديگر، پاره اي از ادعاهاي آن با آموزه هاي دين ناسازگار مي نمود. از اين رو، بر فيلسوفان مسلمان لازم بود به دليل نظر مثبتي كه اسلام به داده هاي عقل دارد، به نحوي ميان دين و فلسفه جمع كنند؛ جمعي كه به ادعاهاي قطعي دين آسييب نرساند و مسلمات عقل را مخدوش نسازد.
در اين تحقيق، سعي بر اين است كه ديدگاههاي گوناگون، مانند تعارض دين و فلسفه، تفكيك دين از فلسفه و تعامل دين و فلسفه، مطرح و مورد نقد و بررسي قرار گيرد و در نهايت، نظريه اي جامع كه در بردارنده ي نقاط قوت نظرهاي مختلف و فاقد نقاط ضعف باشد، ارائه گردد.