دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نگرشی نو در امنیت و فقر

نگرشی نو در امنیت و فقر
درحال حاضر موجود نمی باشد
نگرشی نو در امنیت و فقر
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 128396 - 78/5
  • وزن: 0.20kg
0 ریال

نگرشی نو در امنیت و فقر

نویسنده: اردشیر بزرگ نیا
ناشر: سنگ فرش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 126
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

فقر پدیده ای است اجتماعی که بسیاری از آسیب های اجتماعی را به این پدیده نسبت داده اند. بسیاری از دانشمندان علوم اجتماعی و و علوم روان شناسی معتقدند که برای رفع یا کنترل بسیاری از معضلات اجتماعی لازم است که در درجه اول پدیده فقر را در یک جامعه مورد نظر کنترل نموده و سپس به درمان مشکلات اجتماعی پرداخت.

در این کتاب سعی شده اهدافی همچون تاثیرات فقر و نابرابری بر اعضای جامعه و مشکلات اجتماعی به شکل ساده ای ترسیم شود و به خرده فرهنگ هایی که مانع از فقر زدایی در جامعه ما هستند نیز پرداخته شود.همچنین سعی شده تا به باورهایی که جامعه ما نیاز دارد تا از آن طریق به امینت بیشتر رسیده و معضل فقر را کنترل نموده و در سایه این امنیت به سمت توسعه قدم بردارد اشاره مختصری شود.

در ابتدا مؤلف به مسئلة امنیت، هزینه‌های امنیتی در بعد فردی و اجتماعی، هزینه‌های امنیتی در بعد اقتصادی، فرهنگی، آیینی و روحانی، دولت و سیاست پرداخته و در ادامه، به فقر و ابعاد آن، فقر مالی و اقتصادی، تأثیرات فقر و نابرابری‌های اجتماعی بر هنجارهای فردی و اجتماعی، خرده‌فرهنگ‌ها موانعی بر سر راه فقرزدایی اشاره کرده است. در آخر نیز راهکارهای شناخته‌شدة کنترل فقر و باورها ارائه شده است.

انسان ها از نظر استعدادهای تحصیلی به خودی خود با یکدیگر متفاوتند و این امریست طبیعی ولی اختلافات بین دانش آموزان به اصطلاح زرنگ با دانش آموزان به اصطلاح تنبل از زمانی آغاز می شود که اینگونه اصطلاحات ، نابرابری ها را از حالت عادی بزرگ تر جلوه می دهد و این یعنی فقری که به واسطه توجه بیش از حد معلمان به دانش آموز مستعد تر ، برای افراد ضعیف تر ایجاد می گردد ، در صورتی که انسان ها توانایی های بالقوه متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند که به دلیل محدودیت نگرش مربیان این استعدادها نادیده گرفته شده است . این امر باعث می گردد تا این عقده های روانی بوجود آمده از نابرابری ها ، در جایی که افراد ضعیف تر ، در مواردی به برتری نسبی (نسبت به دیگران ) دست پیدا می نمایند ، به شکل تلافی جویانه ای سر باز کرده و باعث آسیب های اجتماعی شده و یا نابرابری ها را در ابعاد دیگری همچون بعد اقتصادی ، تشدید نماید .

امنیت نیز همانند فقر یک واژه عمومی است و ابعاد مختلفی را شامل می گردد که یکی از آنها همان امنیت شهری و خیابانی است که از یک طرف از طریق ابزارهایی همچون درب ، قفل ، کلید ، دزد گیر و … که با عنوان سیستم های امنیتی در بین عموم شناخته شده اند و از طرف دیگر با عواملی همچون قوانین ، پلیس ، مراجع رسیدگی به تخلفات ، زندان ، جرائم مختلف و … ایجاد می گردد و البته این روزها در جامعه ما به غلط به عنوان امنیت اجتماعی شناسانده شده است .

هرچند مبحث امنیت نیز همانند مبحث فقر و نابرابری از گستردگی فراوانی برخوردار است ولی گستردگی امنیت به گونه ای است که فقر و عوامل ایجاد کننده آن و همچنین تأثیرات آن در جامعه را به طور کامل در درون خود جای می دهد ؛ به عبارتی دیگر می توان گفت که تمام فعالیت های بشری ارتباط خاصی با امنیت دارند .

به طور مثال فردی که بر اثر خشم ناشی از تحریکات فرد مقابل ، حرکت خشنی را مرتکب می شود ، خواسته یا ناخواسته در جهت کاهش فشارات روحی و روانی دست به این عمل ناپسند زده و احتمالاً این عمل را در شرایطی دیگر مرتکب نخواهد شد ، پس این فرد با این عمل یک سیستم امنیتی را برای کاهش فشار روحی و روانی خود فعال نموده است حتی اگر این سیستم امنیتی باعث سلب امنیت فردی دیگر شده باشد .

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات