- موجودی: موجود
- مدل: 191856 - 61/2
- وزن: 0.50kg
نگرش های نوین در فلسفه
نویسنده: گروه نویسندگان
مترجم: گروه مترجمین
ناشر: طه - دانشگاه قم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 270
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ : 1
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات
فلسفه سنتی، در یونان زاده شد و در شرق اسلامی تنومند شد و به ثمر نشست و دگربار به غرب بازگشت. اروپا، پس از گذراندن یک دوره بلند خاموشی و رکود در فکر و اندیشه، بر اثر عوامل گوناگون، از جمله آشنایی با تفکر مسلمانان، بیدار شد و با رویکردی جدید به احیای فلسفه پرداخت. بیشترین رشد فلسفه در شاخه هایی رخ داد که اینک درست یا نادرست، آن ها را «فلسفه های مضاف» می خوانند.
تاریخ به گذشته و گذشتگان می پردازد. گذشته ای که در دسترس حواس ما نیست و گذشتگان که ممکن است با ما متفاومت باشند. پس آیا می توان به فهم و تفسیر تاریخ از سوی مورخان، اعتماد ورزید؟ موضوع محوری فلسفه تاریخ، بررسی دعاوی صدق مورخان است.
فلسفه منطق هسته فلسفی منطق است که به مسئله «اعتبار» می پردازد. از آنجا که منطق با استدلال سر و کار دارد و در پی تمایز نهادن میان استدلال درست از استدلال نادرست است، معین کردن دقیق شرایط اعتبار استدلال در منطق و تعیین ماهیت اعتبار در فلسفه منطق بحث می شود. هم چنین بخش وسیعی از فلسفه منطق به مسائلی درباره زبان می پردازد.
كتاب حاضر مجموعه مقالاتي است، كه عمدتاً به طرح آراء و نظرات جديد در شاخه هاي مختلف فلسفي و تحولات اخير در رويكردهاي مختلف مي پردازد. از اين ميان چهار مقاله انتخاب و ترجمه شده اند، مقاله اول معرفت شناسي نوشته اي بي گري لينگ و ترجمه يوسف دانشور، مقاله دوم فلسفه دين، چارلز تاليا فرو، ترجمه خليل قنبري، مقاله سوم فلسفه اخلاق، جان اسكروسپكي، تجرمه محسن جوادي و مقاله چهارم فلسفه تحليل، جان آرسل ترجمه محمد سعيدي مهر مي باشد.
فهرست
معرفت شناسی : ای.سی.گری لینگ / یوسف دانشور
فلسفه دین : چارلز تالیافرو / خلیل قنبری
فلسفه اخلاق : جان اسکروپسکی / محسن جوادی
فلسفه تحلیلی : جان.آر.سرل / محمد سعیدی مهر