- موجودی: موجود
- مدل: 192714 - 57/6
- وزن: 0.40kg
نگاهی گذرا به سرگذشت سردار فرهنگی ایل زنده یاد محمد بهمن بیگی
نویسنده: سهراب حاتمی,بهمن بیگلو
ناشر: ویژه نگار - تخت جمشید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 280
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
مؤلّف در تیره بهمن بهمن بیگلو که بهمن بیگ پدر بزرگ محمد بهمن بیگی بنیانگذار آن میباشد، چشم به جهان گشوده و از همان کودکی با نام و آوازه زندگی خانوادگی بهمن بیگی آشنا شده و با خاندان بهمنبیگی پیوند قبیلهای دور و دراز داشته است. گذشته از این پیوند خانوادگی و قبیلهای، آقای سهراب حاتمی سالهای عمر مفید خود را تقریباً در کنار بهمن بیگی گذرانده است.
علاوه براین، در آغاز جوانی به عنوان آموزگاران عشایری در کوه و دشت به پیکار با اهریمن جهل و بیسوادی درایل پرداخت و در راه پیشرفت و پیروزی آموزش عشایر چون سربازی پیشتاز بهار زندگیرا سپری کرد. از آنپس هم دوران درازی را در سالهای آغازین انقلاب که زندگی بهمن بیگی دچار بهران و تلاطم شده بود و تنها در تهران دور از چشم اغیار و اهل اغراض میگذراند، در کنار وی بود. در سالهای آخر عمر بهمن بیگی که به علت شکستگی پا نیاز به همدم و مراقب ویژه داشت، یکی از کسانی که او را تنها نگذاشت، علاه بر دیگران، سهراب حاتمی بود که شبهای طولانی و تاری را در کنارش سحر کرد و پای درد دلهایش نشست و شریک درد واندوهش شد.
نویسنده با کمک همین یاد ماندههای سالیان پر فراز نشیب عمرگرانمایه خود که ذکر شد، اقدام به نگارش این کتاب نموده است. این کتاب، به شرح سرگذشتنامة «محمّد بهمنبیگی»؛ (۱۲۹۹ـ۱۳۸۹) به عنوان معلّم ایل و عشایر اختصاص دارد و خاطرات ایشان را بازگو کرده است. این کتاب، با هدف آشنا کردن مخاطب با الگوی انسانیت و معرفت و پیشآهنگان حقیقت و زنده نگه داشتن یاد و خاطرة پیشگامان تعلیم و تربیت، تهیه شده است.
فهرست
دوران تبعید و تحصیل
روابط خانوادگی
روابط بهمن بیگی با نابرابریها
احزاب و جمعیتهای سیاسی
کنارهگیری بهمنبیگی از سیاست ایلی
مهاجرت به منطقة دیگر
تأسیس دانشسرای عشایری
رونق آموزش عشایر
تربیت و تأمین دبیر برای مدارس راهنمایی عشایری
آموزش عشایر و دختران ایل
و...