- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 154856 - 57/5
- وزن: 0.60kg
نگاهی نو به جهانی شدن
نویسنده: جوزف ای.استینگلر
مترجم: مسعود کرباسیان
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 415
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ جلد کتاب برعکس صفحات صحافی شده است
مروری بر کتاب
نظریه جهانی شدن از زمانی که به عنوان یک چهارچوب فکری و عملی جدید به دنیا ارایه شد تا امروز مسیری پر چالش را پشت سر گذاشت. بسیاری از کشورهای جهان از دستاوردهای این پدیده بهرهمند شدند و مسیر توسعه را با سرعتی شگفت پیمودند، اما در برخی از کشورها این امر منجر به گسترش شکاف بین فقیر و غنی و فقیرتر شدن مردم شده است. جوزف استیگلیتز برندهی جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۰۱ در این کتاب اقداماتی را که برای اثربخش کردن فرآیند جهانی شدن ضرورت دارد تشریح میکند و میگوید: این پدیده اگر به درستی هدایت شود، میتواند منافع بسیاری را به صورتی منصفانه برای کشورهای در حال توسعه دربرداشته باشد.
وی با نقد و بررسی مسیری که جهان تاکنون در زمینه جهانی شدن پشت سر گذاشته، معتقد است جهانی شدن به شکلی که اکنون وجود دارد یک پدیده تحمیلی است که موجب دشوار شدن دستیابی به توازن موردنیاز جهان شده است. به اعتقاد او جهانی شدن نباید چنان که تاکنون برده محیط زیست را تخریب کند، به نابرابریها دامن بزند، تنوع فرهنگی را تضعیف کند و عدالت را از بین ببرد...
صحنه نمایش بعدی جهانی، نگاهی موشکافانه به جهانی شدن، برندگان و بازندگان جهانی شدن، جهانی شدن و مخالفان آن، دفاع از جهانی شدن و... عناوین برخی از این آثار است. مباحثی که در زمینه جهانی شدن خصوصاً در ۲ دهه اخیر مطرح می شود، عموماً از یک دیدگاه و از یک منظر است. درحالی که دیدگاه های گوناگونی درباره جهانی شدن وجود دارد.
از طرف دیگر جهانی شدن گاهی با موضوع هایی چون سازمان تجارت جهانی و بانک جهانی، جهانی شدن ارتباطات و مسائلی از این دست اشتباه فهمیده می شود. درحالی که اینها بخشی از مقوله جهانی شدن را تشکیل می دهند.