- موجودی: موجود
- مدل: 196212 - 52/1
- وزن: 0.50kg
نگاهی به فروغ فرخزاد
نویسنده: سیروس شمیسا
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 330
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 ~ 1374 - دوره چاپ: 4 ~ 2
مروری بر کتاب
در « نگاهي به فروغ» برخي از برجسته ترين اشعار فروغ فرخ زاد سطر به سطر معني شده و مورد بررسي قرار گرفته است و همچنين سمبل ها و مضامين عمده اشعار فروغ و لغات پر كار برد او با نمونه هاي متعدد مورد بحث و فحص قرار گرفته است. از ديگر بخشهاي كتاب، مقايسه اي بين فروغ و سهراب سپهري است. در اين جستجو و بررسي ها و افكار و احوال و اشعار شاعر ، علاوه بر متن خود اشعار، از مصاحبه ها و نامه ها و خاطرات او نيز استفاده شده است.
فروغالزمان فرخزاد ؛ زادۀ ۸ دی، ۱۳۱۳ - درگذشته ۲۴ بهمن، ۱۳۴۵؛ شاعر معاصر ایرانی است. وی پنج دفتر شعر منتشر کرد که از نمونههای قابل توجه شعر معاصر فارسی هستند. فروغ فرخزاد در ۳۲ سالگی بر اثر تصادف اتومبیل درگذشت.
فروغ با مجموعههای «اسیر»، «دیوار» و «عصیان» در قالب شعر نیمایی کار خود را آغاز کرد. سپس آشنایی با ابراهیم گلستان نویسنده و فیلمساز سرشناس ایرانی و همکاری با او، موجب تحول فکری و ادبی در فروغ شد. وی در بازگشت دوباره به شعر، با انتشار مجموعه «تولدی دیگر» تحسین گستردهای را برانگیخت، سپس مجموعه «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» را منتشر کرد تا جایگاه خود را در شعر معاصر ایران به عنوان شاعری بزرگ تثبیت نماید. آثار و اشعار فروغ به زبانهای انگلیسی، ترکی، عربی، چینی، فرانسوی، اسپانیایی، ژاپنی، آلمانی و عبری ترجمه شدهاند.
بعد از نیما یوشیج فروغ، در کنار احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث و سهراب سپهری از پیشگامان شعر معاصر فارسی است. نمونههای برجسته و اوج شعر نوی فارسی در آثار فروغ و شاملو پدیدار گردید.