- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163519 - 72/3
- وزن: 0.50kg
نگاهی به شاهنامه
نویسنده: فضل الله رضا
به کوشش : مهدی ماحوزی
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 371
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
این رساله در پی آشنایی نسل امروز ایرانی با ارزشمندترین و بزرگترین اثر تاریخ ایران زمین، شاهنامه حضرت فردوسی طوسی به رشته نگارش و پژوهش درآمده است. نویسنده خود در مقدمه میگوید که تنها انگیزهاش از نگارش این اثر، دلبستگی عمیق وی به فرهنگ و ادب ایرانی است. نگارنده کوشیده است تا آن بخش از ابیات و سخنان فردوسی بزرگ که در خرد و عقل و اندیشه، پررنگتر هستند، را در این مجموعه در معرض دید و آگاهی مخاطب قرار دهد.
بر کسی پوشیده نیست که شاهنامه فردوسی، شناسنامه ایران و برگه رسمی هویت ماست. بر ماست که این اثر عظیم را با آگاهی کتابهایی نظیر کتاب فوقالذکر، بیش از پیش شناخته و در مورد آن به آگاهی دست پیدا کنیم. این مختصر که نگارش پذیرفت بخش ناچیز و ناتمامی است از آنچه که نگارنده در اندیشه خود درباره کاخ سر به کیوان سوده سخن فردوسی پرورده بود. دلم امید فراوان به وصل روی تو داشت ولی اجل به ره عمر رهزن امل است امید است این رساله در انجمن دانشپژوهان جهان بردوستداران گنج خانه دانش و فرهنگ ایران بیفزاید و در محضر متخصصان نیز بیفایدت نیفتد.
کتاب حاضر را اگر نگوییم بهترین، با قاطعیت میتوانیم یکی از بهترین آثار فرهنگی ایران در زمینه شناخت فردوسی و شاهنامه فردوسی قلمداد نماییم. مولف فصل های این کتاب را بر اساس موضوعات محوری که در اشعار فردوسی نهفته است تقسیم بندی کرده است و در هر فصل شعرهای متناسب با موضوع را آورده و به شرح آنها پرداخته و در ادامه برخی از داستان های شاهنامه را به زبانی ساده و روان بازگویی کرده است.
وی همچنین با اشاره به شعرهایی از سعدی و علامه اقبال لاهوری به تاثیر پذیری این دو شاعر از حکیم طوس پرداخته است. نگارنده در این بخش معتقد است که سخن فردوسی درباره چشمه و دریا مثل همیشه ساده، دلیرانه و براست. سخن او سخن کسی است که روی خرد و حساب حرف می زند، استعاره و قیاس نهانی و پیچیدگی و افکار صوفیانه در گفتارش نیست.