- موجودی: موجود
- مدل: 199808 - 111/6
- وزن: 0.40kg
نگاهی به ترکمن چای
نویسنده: حسین حسینچی قرهآغاج
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1366 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
مردم شناسان و محققان مردم شناسی فرهنگی جملگی بر این عقدیه اند که استقلال و حیثت هر جامعه، به علایق و ایمان به آب و خاک و فرهنگ مادی و معنوی سرزمین خود بستگی دارد. بنابراین اجتماعات بشر هستی خود را مدیون حرکات و رفتار متقابل افراد و تشکیلات اجتماعی می باشند.
بطوریکه می دانیم هیچ جامعه بشری عاری از فرهنگ نیست، بلکه فرهنگ هر قوم هر قدر ساده باشد دارای یک سلسله ارزش های مادی و معنوی می باشد. بسیاری از سیاستهای استعماری کوشیدند که در مستعمرات خود با حس میهن پرستی و دلبستگی به قومیت، سنن، آداب و رسوم ملتها را دگرگون نمایند و آنان را از مظاهر مادی و معنوی خود بیگانه سازند و به استعمارشان بکشانند و در این راه نمی توانند پیشرفتی حاصل کنند، مگر فرهنگ را که در قالب مادی و معنوی خلاصه می شود، تخریب نمایند و قالب های فرهنگی خود را جایگزین سازند.
وضعیت جغرافیایی و طرز معیشت در ترکمن چای ترکمان یکی از بخشهای سه گانه ی شهرستان میانه که از شمال محدود است به شهرستان سراب و از جنوب به بخش مرکزی و از خاور به بخش ترک و بستان آباد شهرستان تبریز. این بخش عموماً کوهستانی و سردسیر و دارای آب و هوای سالم است. قراء آن همه در دره های ارتفاعات بزکش واقع است و آب این بخش از رودخانه های کوچک محلی برزلیق، ایشلیق و النجارق تامین می گردد. راه شوسه تبریز از …