- موجودی: موجود
- مدل: 201817 - 108/7
- وزن: 3.00kg
نگاهی به تاریخ جهان
نویسنده: جواهر لعل نهرو
مترجم: محمود تفضلی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 2050
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ نوشته تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
نهرو در مورد تاریخ چنین بیان می کند که فکر کردن در مورد گذشته دنیا و سرگذشت مردان و زنان بزرگ و آن چه در دنیای گذشته روی داده است بسیار جذاب و خواندنی است. خواندن تاریخ بسیار خوب است اما کمک کردن برای به وجود آمدن تاریخ از آن هم جذابتر و جالبتر است و می دانیم که اکنون در کشور ما (هندوستان) تاریخ ساخته می شود. هند گذشته بسیار طولانی دارد و آغاز آن در تیرگی های روزگاران قدیم و باستانی گم شده است.
هند برای خود دوران های تلخ و دشواری داشته است که موجب شرمساری و اندوه ماست اما روی هم رفته گذشته هند درخشان و بزرگ است و می توانیم به آن سرافراز باشیم.موضوع اصلی تاریخ ارتقاء و تکامل انسان از حالت وحشی گری و ابتدایی به تمدن است.
جلد اول کتاب حاوی نامههای نهرو است. این کتاب تصویری از کلیات حوادث مهم در هند و جهان را در هزار ساله اخیر بهویژه دویست سال پایانی آن مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. سپس در جلد دوم وقایع اروپا قبل از جنگ اول جهانی و انقلاب فرانسه و انقلاب صنعتی انگلیس و پیامدهای آن بیان شده است. همچنین مؤلف گریزی نیز به دویست سال پیش از جنگ اول جهانی میزند و طی آن وقایع جهان را در قرن هجدهم و نوزدهم بررسی میکند و در فصلی مستقل به بیداری مردم هند و ایران میپردازد و رشد و تکوین مبارزات میهنی در ایران را تبیین میکند. جنگهای داخلی امریکا، دستدرازی انگلیس به کشورها، رشد استعمار امریکا، زوال روسیه تزاری و وقوع انقلاب اکتبر در روسیه و جنگهای چین و ژاپن و بالاخره نقشه جدید اروپا از جمله سرفصلهایی است که در این کتاب عنوان شده است.
در جلد سوم این اثر مؤلف به وقایع مهم جهان در قرن بیستم میپردازد و طی آن رویدادهایی چون جهان پس از جنگ اول، مبارزه ایرلند به خاطر جمهوری، ظهور کمال آتاتورک در ترکیه، نهضت گاندی در هند، نهضت فاشیسم در ایتالیا، اوضاع اقتصادی در جهان، انقلاب و ضدانقلاب در چین، اقدامات ژاپن، مشکلات شوروی، پیشرفتهای علمی در جهان، مبارزه امریکا و انگلیس در رهبری دنیا و جنگ دوم جهانی را مورد تحلیل قرار میدهد.
جوایزی که این کتاب برنده شده است
بهترین ترجمه سال ۱۳۳۸ انجمن کتاب