- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159361 - 95/3
- وزن: 0.50kg
نگاهی از درون به جنبش چپ ایران ؛ گفتگو با ایرج کشکولی
نويسنده: حمید شوکت
ناشر: اختران
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 410
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
این کتاب یکی از مجموعه کتاب هائی است که حمید شوکت با رهبران سازمان انقلابی حزب توده ایران تحت عنوان «نگاهی از درون به جنبش چپ ایران» به گفتگو پرداخته است. چهار شخصیت سیاسی ئی که حمید شوکت با آنها در این مجموعه گفتگو کرده، به ترتیب عبارتند از: مهدی خانبابا تهرانی، ایرج کشکولی (کتاب فعلی)، کوروش لاشائی و در آخر محسن رضوانی است.
موضوع این کتاب بررسی گوشههایی از تاریخ جنبش چپ در ایران است که در گفتوگوی نویسنده با یکی از رهبران این جنبش تنظیم شده است. کشکولی در جوانی به اروپا آمد و به دنبال گرایش به افکار چپگرایانه به سازمان انقلابی حزب توده ایران پیوست و برای فراگرفتن آموزشهای نظامی به کوبا رفت. او در بازگشت از کوبا، مخفیانه به ایران رفت و در جریان مبارزهی مسلحانهای که به رهبری بهمن قشقایی در منطقه فارس جریان داشت، شرکت کرد.
کشکولی پس از شکست این شورش به اروپا بازگشت و پس از چندی برای فراگرفتن آموزشهای سیاسی و نظامی به جمهوری تودهای چین سفر کرد. او در بازگشت از چین در سالها ١٩٦٧ به کردستان ایران رفت و در مبارزهی مسلحانهای که در آنجا برضد رژیم شاه جریان داشت، شرکت نمود. او با پیروزی انقلاب بهمن ١٣٥٧ به ایران بازگشت و در تشکیل حزب رنجبران شرکت کرد و در رهبری آن قرار گرفت. کشکولی به دنبال ممنوعیت این حزب به میان ایل قشقایی رفت و به سازماندهی مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی پرداخت.
او به دنبال این اقدام به کردستان رفت و پس از شکست مبارزهی مسلحانهای که در کردستان برضد جمهوری اسلامی جریان داشت به کردستان عراق گریخت و به جنگ و گریز با نیروهای جمهوری اسلامی ادامه داد. کشکولی مدتی نیز در بغداد به سر برد و با سازمان جاسوسی عراق وارد مذاکره شد. فراز و نشیبهای زندگی کشکولی، تصویری از تاریخ جنبش چپ در ایران و آیینهای از آرمان و توهمی است که سرنوشت نسلی از کوشندگان این جنبش را رقم زده است.
ايرج كشكولي سال هايي از عمرش را در جنبش ايران سپري كرده است، در آموزش هاي تئوريك و نظامي در چين و كوبا، در نبرد مسلحانه منطقه فارس و كردستان، در سازماندهي كارگران ايراني شيخ نشين هاي خليج فارس، و سرانجام در تحقق آرمان و توهمي كه سرنوشت نسلي را رقم زده است.
جريان همكاري با تيمور بختيار به كجا كشيد؟
نتيجه اي نبخشيد و جلسات ما براي رفتن به ايران مدت ها به درازا كشيد و خسروخان هم امروز و فردا مي كرد.
در اين فاصله، محمود مصدق، نوه دكتر محمد مصدق كه در ژنو زندگي مي كرد و با مجمع ما همكاري داشت، پيغام داد كه خلباني را پيدا كرده است كه آماده است به ما كمك كند....
فهرست
• آغاز فعاليت سياسي
• همكاري با خسروخان قشقايي در مونيخ
• تدارك مبارزه ي مسلحانه ي جنوب
• آموزش نظامي در كوبا
• سقوط نظام سلطنتي و بازگشت به ايران
• و...