- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 174233 - 87/1
- وزن: 0.30kg
نگاهی اجمالی به عصر زرین فرهنگ ایران
نویسنده: پروین قریشی,نسرین تخیری , حسن قاضی مرادی
ناشر: کتاب آمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 380
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مطالب این کتاب، مصاحبه مفصلی است که «پروین قریشی» و «نسرین تخیری» با «حسن قاضی مرادی» مترجم ایرانی داشته اند. «قاضی مرادی» در این کتاب به دنبال ارائه تحلیلی از فرازوفرود عصر زرین، به دستاوردهای فرهنگی و تمدنی آن عصر می پردازد.
عصر زرین فرهنگ و تمدن در سدههای سوم تا پنجم هجری یگانه دورهای است در تاریخ ایران که ایرانیان با تولید فکر با تسخیرشدگیشان رویاروی شدند. هرچند در تولید فرهنگ و تمدن این عصر مردمان دیگری نیز فعال بودند، دستاوردهای این عصر به طور عمده نتیجهی فعالیت همه جانبهی ایرانیان بود. دستاوردهای فرهنگی و تمدنی این دوران تاثیر مهمی در خیزش دورهی نخست رونسانس اروپایی، در سدهی دوازدهم میلادی، داشت و آوازهای جهانی یافت.
دریکی از فصل ها زمینه های سیاسی و فرهنگی عصر زرین موردبحث است و به تحلیل اوضاع اجتماعی و سیاسی ایران در زمانه آل بویه و سامانیان اختصاص دارد. فصل دیگری حوزه های فعالیت در عصر زرین فرهنگ ایران نام دارد. کتاب در این فصول به دستاوردهای این عصر در حوزه های ادب فارسی، فلسفه، تاریخ نگاری و... اشاره دارد و سپس در فصول بعدی علل و عوامل زوال این عصر موردبحث قرار می گیرد. در فصل آخر به تفکیک به اقدامات و پیشرفت هایی که در عصر زرین در حوزه های پزشکی، ریاضیات، نجوم و جغرافیا صورت گرفته، اشاره می شود.
فهرست
1.پیش زمینههای فکری عصر زرین فرهنگ ایران
2.تثبیت عصر زرین فرهنگ و تمدن در حکومتهای سامانیان و آلبویه
3.حوزههای فعالیت در عصر زرین فرهنگ (ادب فارسی، فلسفه، تاریخنگاری، پزشکی، ریاضیات، نجوم و جغرافیا)
4.زوال عصر فرهنگ ایران
5.اهمیت عصر زرین فرهنگ ایران