- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182488 - 102/6
- وزن: 0.30kg
نور و سماع
نویسنده: مولانا جلال الدین محمد بلخی
مترجم: یوهان کریستوف بورگل
ناشر: هرمس - مرکز بین المللی گفتگوی تمدنها
زبان کتاب: فارسی - آلمانی
تعداد صفحه: 160
اندازه کتاب: پالتویی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مجموعهی حاضر ، شامل 106 غزل و رباعی از "جلال الدین محمد بلخی" عارف قرن هفتم هجری است که با ترجمهی آلمانی به چاپ رسیده است.
نام نامی مولانا، «محمد» و لقب او «جلال الدین» است، و در کتب تاریخ به همین نام و لقب شهرت یافته است. بعضی ها او را به لقب خداوندگار نیز نامیده اند. در پارهای از شروح او را با عنوان مولانا خداوندگار نام برده اند. چنین مشهور است که تخلص مولوی خاموش و در غزلیات «خمس» بکار رفته است.ولادت او در ششم ربیع الاول سنهی 604 هجری قمری در شهر بلخ اتفاق افتاده است.
خموش کردم ای جان جان جان تو بگو که ذره ذره ز شوق رخ تو شد گویا
منقول است چون حضرت سلطان العلماء به جهان باقی شتافت، مولانا در سال دوم به جانب شام عزیمت نمود، تا در علوم ظاهر ممارست نماید.چون به شهر حلب رسید در مدرسهی حلاویه منزل نمود. بعد کرامتها از وی بظهور رسید تا اینکه عازم دمشق شد و قرب هفت سال مقیم دمشق بود.
هم چنان منقول است که روزی در میدان دمشق سیر میکرد، در میان خلایق به شخصی بوالعجب مقابل افتاد، نمدی سیاه پوشیده و کلاهی بر سر نهاده گشت میکرد، چون به نزدیک مولانا رسید دست مبارکش را بوسیده گفت: صراف عالم مرا دریاب، و آن حضرت مولانا شمس تبریزی بود و تا حضرت مولانا بدو پرداختن گرفت در میان غلبه ناپدید شد بعد از اندک زمانی حضرت مولانا عزیمت روم نمود چون به قیصریه رسید اکابر علماء و عرفا استقبال تمام کردند و به اشارهی سید برهان در مدرسه نزول کرد.