- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181369 - 10/5
- وزن: 0.55kg
نمونه نثرهای دلاویز و آموزنده فارسی
نویسنده: سیدمحمد دبیرسیاقی
ناشر: زوار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1347 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
این نوشته ها بر مسایل اجتماعی، و مباحث لغوی و دستوری و مسائل فنی و جغرافیایی و گزارش احوال و روابط صاحبان مقامات ومناصب با یکدیگر و سرگذشت بزرگان و ناموران و داستانهای شیرین پر نکته و لطیفه مشتمل است. ادبيات كهن فارسي همواره درصدر توجه و عنايت صاحب نظران و علاقه مندان ايراني و خارجي متون ارزنده قرارداشته است.
اين ادبيات كهن، بخصوص در نيم قرن اخير، تحت تأثير تحولات داخلي و برقراري با دنياي خارج از بسياري جهات دگرگون شده و كسوت و هيئتي نو گرفته است. در كتاب حاضر نمونه هايي از بهترين آثار نويسندگان پارسی برگزيده شده است تا خوانندگان علاقه مند با چگونگي دگرگوني فوق و تحول نثر پارسي آشنا شوند....
...غیر از مردم لاابالی و بی مبالات، هیچ کس نیست که پیش از خروج از خانه و قدم نهادن در کوچه لااقل روزی یک بار، خود را در آیینه نبیند و وضع سر و لباس و کفش و کلاه خود را تحت مراقبت نیاورد، و نواقص و معایب و بی نظمی ها و آشفتگی های هیات ظاهر خویش را به شکلی ترمیم و اصلاح ننماید.چرا ؟
برای آنکه انسان، ذاتا خودخواه است و خود را از هیچ کس کمتر و پست تر نمی شمارد، و بر او بسی ناگوار است که باهیات و اندامی ناساز و شکل و ریختی منکر در مقابل دیگران جلوه کند و دیگران در ظاهر او عیب و نقصی قابل سرزنش و خرده گیری ببینند و بر او بخندند.
این توجه و دقت در دفع عیوب ظاهری به هر نظر که تعبیر شود به شرط آنکه به حد خودآرایی و ظاهرسازی نرسد، ممدوح است چه برای مرد دردی بدتر از آن نیست که مورد عیب جویی هرکس و ناکس قرار گیرد، و به علت عیبی که رفع آن بسیار آسان بوده، انگشت نمای این و آن واقع شود.
اما تعجب در این جاست که غالب همین مردم که برای رفع عیب جویی دیگران، درحفظ ظاهر گاهی از حد اعتدال نیز قدم فراتر میگذارند، هر روز در گفته و نوشته ی خود، مرتکب هزار غلط انشایی و املایی می شوند و متوجه نیستند که به علت تقریر و تحریر نادرست و بی اندام، تا چه حد مورد طعنه و مضحکه ی خاص و عامند و چون تأثر و تألّمی هم از این بابت ندارند به هیچ وجه درصدد رفع این عیب بزرگ نیز بر نمی آیند....