- موجودی: موجود
- مدل: 205474 - 121/2
- وزن: 0.30kg
نمایشنامه نویسی به زبان ساده
نویسنده: عبدالحی شماسی
ناشر: وزارت آموزش و پرورش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 112
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1368 _ 1367 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
نمایشنامهنویسی به زبان ساده برای دانشآموزان دوره راهنمایی تحصیلی و دبیرستان در هشت فصل درباره فنون و شگردهای نمایشنامه نویسی سامان یافته است . این کتاب به شما کمک میکند تا فنون و مهارتهای نوشتن نمایشنامه را یاد بگیرید.
کتاب نمایشنامهنویسی به دو بخش «ساختار نمایشنامه» و «ساختمان نمایشنامه» تقسیم شده است. در بخش اول تمام عناصر نمایشنامه مثل «گفتوگو»، «اشخاص»، «زمان و مکان» و «زبان» توضیح داده شده و در پایان هر بخش نیز تمرینهایی برای درک دقیق مطالب آورده شده است. بعد از اینکه ساختار دقیق نمایشنامه شرح داده شد، به آموزش ساختمان نمایشنامه پرداخته میشود تا مخاطب بتواند با استفاده از ساختار، ساختمان نمایشنامه را تجزیه و تحلیل کند.
جان و روان یک پدیدۀ هنری (اثر هنری) به ویژه نمایشنامه "اندیشه" است. در پرتو اندیشه است که همۀ گُهرمایههای (عناصر) یک پدیدۀ هنری، رنگ ویژۀ خود را مییابند و ظاهری درست و باورپذیری پیدا میکنند.
از جمله ویژگیهای این کتاب تاکید نویسنده برای بهرهگیری از کلمات فارسی است که علاوهبر تازهترین دستاوردها و آموزش تکنیکهای نگارش نمایشنامه، به اثری باارزش در زمینه ادبیات و زبان پارسی مبدل شده که بسیار مورد توجه تمامی زبانشناسان و علاقهمندان زبان پارسی نیز شده است.
طبق عقیدهی نویسنده مرحلهی اول در جهت جان بخشیدن به نوشتهها، به کارگیری زبان فارسی است. زبانی که فرهنگ نیاکان و اجداد ماست. تاریخ هر کشور در گرو حفظ زبانشان میباشد. به همین دلیل زبان جان و روان مردمان یک کشور است که میان آنان یک پیوند و پیوستگی بسیار محکم میسازد.
فهرست
جمعآوری اندیشه اولیه نمایش
گفت وگو
شخصیتهای نمایش
طرح داستانی
گونه، سبک، صحنه
طراحی نمایشنامه
نگارش متن نمایشنامه
عرضه نمایشنامه